24 juni: Nieuwe editie van het GDFestival

0
Sfeerbeeld van het GDFestival van 2022. Foto: PR/Joris Telders

LAREN – In Groot Dochteren is een buurtfeest door de jaren heen geëvolueerd tot een eendaags festival. Op zaterdag 24 juni wordt het evenement voor de zesde keer onder naam GDFestival gehouden. Veel muziek en andere activiteiten staan op het programma dat is gericht op alle leeftijden. Er zijn drie podia en de organisatie hoopt voor het eerst 2.000 bezoekers te trekken.

Het tentfeest van weleer maakte plaats voor een festival in de open lucht. Wat niet veranderde was de locatie: aan de Zutphenseweg, achter de Slootsmid. Britt Stegeman en Pepijn Bloem maken deel uit van een 11-koppig bestuur dat de kar trekt. Tijdens de praktische voorbereiding en op dag zelf zijn rond de 50 vrijwilligers actief. “Sommigen helpen een keertje schilderen en sommigen werken tijdens bijna de hele voorbereidingstijd mee”, zegt Britt. Dat schilderen is nodig om het terrein een uitnodigende uitstraling te geven.

Buurt

Het festival begint om 15.00 uur, maar buurtbewoners en sponsoren (Vrienden van
GDFestival) zijn al vanaf 13.00 uur welkom. Naast koffie met iets lekkers is er voor hen een muzikale bingo georganiseerd. Hierbij worden zo’n 70 mensen verwacht. Een voordeel is ook dat het terrein dan voor de eerste bezoekers die om 15.00 uur binnendruppelen niet meer helemaal leeg is.

Het hoofdpodium heet het Groot Dochterens Podium en is bestemd voor de grotere bands.
Daaronder is de grote feestband Staal met Glazen. Het tweede podium draagt de naam
Staringkoepeltje. Hier treedt onder meer de bekende Larense band Living Room op. En het podium – oftewel House ‘t Ross – is het domein van DJ’s. De organisatoren proberen met een mix van feestmuziek, rock, pop en hiphop een breed publiek te bedienen. Dat lukt de afgelopen edities goed. Het GDfestival trok vorig jaar over de hele dag zo’n 1.700 bezoekers. De hoop is om dit jaar voor het eerste de grens van 2.000 mensen te overschrijden.

Activiteiten

Maar er is meer dan muziek. Om het alle leeftijden naar de zin te maken zijn er kinderactiviteiten, springkussens en zelfs een voetbalveld. Vermaak is er verder in de vorm van ballonfiguren maken, bellenblazen en diverse spelletjes. Dat laatste in samenwerking met Nicolette Klein Brinke van Houten kado & zo en de Speelotheek.

Voor de inwendige mens zijn er diverse foodstands, waaronder die van Rik Beumer van
Lekker Loarns. Voor de liefhebbers is er verder schepijs en – naast de hoofdbar – een cocktail-, wijn- en speciaal-bierenbar.

Op het programma van het GDFestival staan namen als The Partysquad, Freddy Moreira, Darris, Wedamnz, Bende van Ellende, New Vintage, Down to Earth, DJ Jexel en Hottub Heroes.

Kaarten

Kaarten zijn te verkrijgen bij Schoenmakerij Lans in Lochem en Plus Beuzel in Laren. Maar ze zijn ook online te koop. In de voorverkoop kosten de kaarten 20 euro per stuk.
Wie tussen 12 en 17 jaar oud is mag voor 15 euro naar binnen. En kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Kijk voor tickets en alle informatie op: gdfestival.nl