1206 deelnemers Avond4daagse bereiken Plaza Gladiola

0
(foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Het is volbracht. De 43e Avondvierdaagse van de Lochemse Evenementen Organisatia (LEO) zit erop. Met 1206 wandelaars kwamen er zo’n 300 meer opdagen dan een jaar geleden. De reden van de stijging moet vooral worden gezocht in het feit dat dit jaar voor het eerst kon worden ingeschreven voor de 1 kilometer. Daar maakten veel ouders met kleine kinderen gebruik van.

Verder waren er uiteraard de klassieke 5 en 10 kilometer. Verder valt te melden dat opnieuw alle 6 basisscholen in Lochem van de partij waren.

lees verder onder de fotogalerij…

Foto’s LochemsNieuws en J. Bouwhuis (de eerste 2).
Bezwaar maken tegen een opname uit deze galerij? Mail: info@lochemsnieuws.nl

Mooi weer

Qua weer verliep de vierdaagse van 2019 bijna ideaal. Al was het dinsdag nog even billen knijpen. Niet door de weersomstandigheden zelf maar vanwege de voorspellingen. Het aangekondigde slechte weer kwam achteraf pas toen iedereen al lang hoog en droog weer thuis zat, en stelde nog weinig voor ook.

Uit voorzorg werd de 10 kilometer voor de scholen ingekort tot 5 kilometer. De overige 10 kilometerlopers mochten daar ook voor kiezen zonder het recht op een medaille te verspelen, maar daar maakte niemand gebruik van.

Laatste loodjes

Donderdagavond verzamelden de wandelaars zich in de wijk Molengronden waar velen al in de bloemen werden gezet. De deelnemers aan de 1 kilometer begonnen daar aan de laatste klus en konden zo de glorieuze intocht op de markt helemaal meemaken. Dat alles onder muzikale begeleiding van Apollo Laren en de drumband van de Graaf Otto Scoutinggroep.

Eenmaal op de Markt, of Plaza Gladiola, aangekomen was daar uiteraard de felbegeerde medaille. En het volledige Lochemse ijsmakersgilde deed goede zaken.