Harfsens School- en Volksfeest donderdag van start [video]

0

HARFSEN – Donderdagavond gaat het Harfsens Feest van start op Ons Plein in het hart van het dorp. Drie dagen kunnen inwoners en bezoekers er terecht voor plezier, muziek, gezelligheid en spel. De bekende buurtspelen zijn het eerste onderdeel van het feest dat tot en met zaterdag duurt.

Donderdag

Die buurtspelen beginnen donderdagavond (6/6) om 19.00 uur. Dan strijden 8 buurten tegen elkaar. De onderdelen van de competitie zijn: klaverjassen, klootschieten, op de camping, ten val brengen en de party games. Schutterskoning van 2018, Johan Wichers, is tot de vogel valt op zaterdag nog Koning van Harfsen en zal het Harfsens Feest 2019 officieel openen.

OMLEIDING: Tijdens het Harfsense Feest is de doorgaande weg (Lochemseweg/N339) door het dorp afgesloten voor het verkeer. Er wordt een omleiding aangegeven. 

Daarna gaat het verder met het variété-gedeelte ‘Musical’. En het echte feest barst los met een optreden van de rock-coverband Free Willy. Deze groep bestaat uit 5 Harfsense vrienden. Vorige week waren ze nog te horen en te zien bij De Babbelaer in Lochem, tijdens de Keidagen.

Vrijdag

Op vrijdag beginnen basisschoolkinderen al om 8.45 uur met een vossenjacht door het dorp. ‘s Middags staat de kinderoptocht op het programma. De deelnemers stellen zich vanaf 12.45 uur op op het schoolplein. Vandaar vertrekt de optocht rond 13.00 uur en volgt de route via: Ericalaan, Wakelweg, Callunahof, Reeverweg, Sleedoorn, Gagel, Zonnedauw, Gentiaan, Lochemseweg en Hulstweg.

Buurtspelen, kermis en muziek
De buurtspelen gaan vrijdagmiddag vanaf 14.30 uur verder. Op het lijstje met activiteiten staan dan het tel- en duwspel, jue de boules en een creatief onderdeel met als thema: Straattheater door de jaren heen. Om 16.00 uur volgt in de feesttent de Quiz-Kahoot.

Tijdens het bedrijvenuurtje, dat in de namiddag wordt gehouden, speelt op de punaise de band De Bankdirecteuren. Dit quintet speelt akoestische muziek van onder meer The Beatles, Rolling Stones en Johnny Cash.

Om 20.00 uur presenteert Jong Harfsen Feestteam eem feest rond het thema Housewarming. Aanleiding is de nieuwe wijk Het Heideveld in Harfsen, waarvan de huizen beginnen vol te stromen. Dit brengt veel verhuisactiviteit op gang en dat is reden voor een housewarmingparty. De muziek is afkomstig van de band Mr. Jingles.

Zaterdag

De heersende schutterskoning Johan Wichers lost op zaterdagmorgen om 8.30 uur het eerste schot van het vogelschieten. Zowel dames als heren kunnen ook hun geluk en behendigheid beproeven tijdens het kaartschieten. Deelname is echter alleen mogelijk voor leden van de Oranjevereniging Harfsen – Kring van Dorth. Toeschouwers zijn van harte welkom, maar voor de veiligheid liever zonder kinderen en huisdieren.

Als de vogel is gevallen barst het schuttersfeest los. Deze vindt plaats in de grote tent en The Powerband zorgt voor de muzikale omlijsting.

Middagprogramma

Zarerdag om 14.30 uur monden de buurtspelen uit in het Finalespel. Plaats van handeling is het Pastorieveldje. Het spel wordt gespeeld door de Harfsense jeugd van 12 tot en met 18 jaar. De prijsuitreiking van de buurtspelen volgt later die dag, na de optocht. De Deurdweilers zorgen voor een vrolijke not op en rond Ons Plein.

Wegens succes wordt vanaf 16.00 uur Route 66 opnieuw gehouden. De ‘oudere jeugd’ van 66+ gaat zich te buiten in de botsauto’s, maar daarbij is botsen niet toegestaan. Aansluiting treedt de partyband Heer en Meester op.

Optocht

Vanaf 18.30 uur stellen de wagens voor de optocht zich op aan de Gentiaan. Daar buigt de jury zich over kwaliteit van de creaties. Rond 19.30 uur zet de stoet zich in beweging, onder Soli Deo Gloria. De route is als volgt: Gentiaan, Zonnedauw, Gagel, Sleedoorn, Reeverweg, Ericalaan, Hulstweg, Lochemseweg, Nuisvelderbos, Bremweg en Bielderweg.

The Rousers

Rond het Pastorieplein worden de uitslagen van de optocht, buurtspelen en mooiste straatversiering bekend gemaakt. Dan is het tijd voor de afsluitende feestavond in de feesttent. Op het podium staan dan The Rousers, een band met een veelzijdig repertoire tussen popmuziek en meezingers (zie video boven dit bericht).