12 juni: Zwiepse Rommelmarkt bij Zwieps Lokaal

0
Het Zwieps Lokaal (bron: www.zwiepslokaal.nl)

ZWIEP – Op zondag 12 juni wordt de Zwiepse Rommelmarkt gehouden, bij hij Zwieps Lokaal. Tussen 10.00 en 16.00 uur worden veel spullen verkocht. Veel daarvan is ingebracht door buurtbewoners. De opbrengst komt ten goede aan het onderhoud van het Zwieps Lokaal.

Het kleine gebouwtje staat onderaan de Lochemse Berg, aan de Zwiepse zijde. Het origineel stamt uit 1878 en in 2003 werd het herbouwd. Mr. Brants, een schoonzoon van dichter Staring, liet het bouwen in de weide naast boerderij Hofman. Het was bedoeld als ontmoetingsplek voor jonge mannen en er werden zondagschoollessen gegeven.

Herbouwd

Het gebouwtje raakte in de vorige eeuw in verval, tot het in 2003 werd herbouwd. Sindsdien kan het weer worden gebruikt voor allerlei activiteiten, zoals vergaderingen en tentoonstellingen. In de zomermaanden is het regelmatig geopend voor bezichtiging.

Passanten kunnen buiten plaatsnemen op een bankje en genieten van het uitzicht op de Lochemse Berg. Het gebouw wordt beheerd door de Stichting tot behoud van het Zwieps Lokaal. Activiteiten zoals de rommelmarkt moeten geld in het laatje brengen voor het onderhoud.

De toegang tot de rommelmarkt is gratis. Dit geldt ook voor het parkeren.