11 mei: 2e Geschiedeniscafé in het Stadshuus

0
De Boekhorst (bron: rijksmonumenten.nl)

LOCHEM – Het Historisch Genootschap Lochem, Laren, Barchem houdt zaterdag (11/5) voor de tweede keer een Geschiedeniscafé in het Stadshuus. Daar komen een aantal interessante onderwerpen aan bod. 

Marie Lievenstro buigt over de vraag: ‘Hoe een kind op landgoed de Boekhorst de oorlog beleefde’. En Wim Neerlaar bekijkt en analyseert met de bezoekers wat er allemaal te zien is op een luchtfoto van Lochem van rond 1936.

De Bleike

Aansluitend vertellen Dick Kok en Lise Roodbol over verleden en heden van Kruidentuin ‘de Bleike’. En tenslotte is er nog de vaste rubriek ‘Vragen staat vrij’.

De genoemde bijdragen zijn geen uitgebreide lezingen maar korte praatjes van zo’n 10 minuten waarbij veel ruimte is voor interactie met de aanwezigen. Verder is er ruimte voor vragen en delen van kennis.

Foto’s en video

In de pauzes is er muziek en worden mooie foto’s getoond. Dit keer wordt ook het speciaal voor de tentoonstelling ‘Made in Lochem’ gemaakte filmpje vertoond en is er een quiz over ‘verdwenen bedrijven’. De genoemde tentoonstelling is sinds 1 mei te zien, eveneens in Het Stadshuus.

Wie zelf een bijdrage denkt te kunnen leveren kan zich melden via info@hglochem.nl, zodat een plekje in het programma van een volgend Geschiedeniscafé kan worden ingeruimd.

Het geschiedeniscafé is voor iedereen gratis toegankelijk en duurt van 14.00 tot 16.00 uur.