Zo’n 1000 huurders Viverion gaan minder huur betalen

1
(foto: pexels.com)

LOCHEM/LAREN/BARCHEM – Naar schatting zo’n 1000 huurders van woningcorporatie Viverion gaan met ingang van volgend jaar minder huur betalen. Het gaat om huurders met een maximaal huishoudinkomen van 34.911 euro (in 2015). Hun huur wordt aangepast zodat ze niet meer 68 procent betalen van de maximaal toegestane prijs die Viverion in rekening mag brengen.

Beleid
De ingreep is het gevolg van een beleidswijziging van de corporatie die er vooral voor mensen met een laag inkomen zegt te willen zijn. De huuraanpassing geldt alleen voor sociale huurwoningen. Huurders die voor de beleidswijziging in april al in een woning van Viverion woonden krijgen met ingang van januari een huurverlaging.

Brief
De betrokken huurders hebben een brief ontvangen en moeten zelf hun inkomensgegevens nog aanleveren. Ze krijgen uiterlijk half december bericht waarna de aangepaste huurprijs van kracht wordt.

Viverion bezit 5.870 woningen in Lochem, Laren, Barchem, Diepenheim, Markelo, Goor, Rijssen en Holten.

 

1 REACTIE

  1. Mijn moeder heeft ook een brief gehad. Na overleggen van een “Inkomensverklaring 2015” vóór 15 november a.s. kan ze een huurverlaging krijgen van € 1,17.
    Wél de waarschuwing erbij dat de huurtoeslag als gevolg daarvan lager kan worden.

Comments are closed.