Zilveren Knoop voor Jeannette te Riele van Beauty Day Lochem

0
De Zilveren Knoop van de gemeente Lochem. (foto: gemeente Lochem)

LOCHEM/BARCHEM – Jeanette te Riele uit Laren heeft zondag (9/4) de Zilveren Knoop van de gemeente Lochem ontvangen uit handen van burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve. Zij was 10 jaar geleden de initiatiefneemster van Beauty Day Lochem, die zondag werd gehouden in het Woodbrooke Hotel in Barchem. Ze draagt het stokje nu over aan Anke Mekking.

Verbindende rol
Het college van B&W geeft de Jeannette te Riele de knoop als blijk van waardering voor de verbindende rol die zij, als oprichtster van en drijvende kracht achter Beauty Day Lochem, tien jaar lang heeft gehad in de Lochemse samenleving.

Jeanette te Riele

Verwendag
Beauty Day Lochem verbindt elk jaar veel vrouwen uit Lochem en omgeving met elkaar die te maken hebben – gehad – met borstkanker. Tijdens de verwendag vinden vrouwen met kanker steun bij elkaar en kunnen ze genieten van bijvoorbeeld een massage of pedicure- behandeling.

Start
Toen zij in 2004 zelf borstkanker kreeg, ontving Jeannette te Riele een uitnodiging voor een verwendag. Ze was daar zo van onder de indruk, dat ze besloot zelf ook zo’n dag te organiseren. Zo ontstond in 2007 de eerste verwendag voor vrouwen in Lochem en omgeving, toen nog onder de naam Viva La Donna.

Veel werk
Bij het organiseren komt enorm veel kijken, van het vinden van vrijwilligers en sponsoren tot het regelen van vervoer voor alle materiaal en zelfs van een taxi als een deelnemer geen eigen vervoer heeft.

Waardering
De Zilveren Knoop is een blijk van waardering van het college van B&W voor inwoners die een verbindende rol vervullen in de Lochemse samenleving. Het ontwerp van de Zilveren Knoop is naar een idee van Ingrid Schreuder van het Kinderknooppunt Lochem.