Zaterdag is het weer tijd voor Winter Wonderland

0
WInterWonderland in 2016 (foto: Niek Hidding)

LOCHEM – Aanstaande zaterdag is het weer zo ver. Om 16.00 uur zwaaien de poorten van WinterWonderland open. Dan vallen de monden van jong en oud weer open van verbazing. Sprookjesachtig, magisch, spannend, vrolijk… ook tijdens de 14e editie schieten woorden tekort om de sfeer in het Lochemse openluchttheater te beschrijven.

Dit jaar zijn er weer vele thema’s. Uiteenlopend van de Noordpool tot het Sprookjesbos en van het Midden-Oosten naar de Middeleeuwen. Wie daar rondloopt komt oude bekenden tegen maar ontmoet ook nieuwkomers in het land van Koning Winter.

Middeleeuws

Middeleeuwse ridders en jonkvrouwen, de IJskoningin, Hans & Grietje en goedlachse Eskimo’s. Op het Middeleeuwse plein kun je meedoen aan een kwis en kijken en luisteren naar muziek en dans. Marina de IJsbeer, Valkerij Schaap en de wijze Uil zijn er ook weer.

Draaimolen

Voor de jongste bezoekers is er een nostalgische draaimolen. En schminken is ook weer mogelijk. De inwendige mens hoeft ook niets tekort te komen. Daarvoor is er het horecaplein.

Tijdschema

Het (gratis) parkeerterrein aan de Hessenweg opent om 15.30 uur. Het theater is open vanaf 16.00 uur. Wie dan aanwezig is kan alle deelnemende figuren voorbij zien trekken onder begeleiding van een drumband. Treintje Bello brengt iedereen die dat wil van parkeerterrein naar de ingang en vice versa. Om 22.00 uur is het sprookje alweer voorbij.