Witte Lint Eefde-Zutphen definitief passé

0
Het Witte Link bij Eefde en Zutphen is definitief overleden (foto: LokaalGelderland.nl)

dit bericht is afkomstig van onze mediapartner LokaalGelderland.nl
EEFDE/ZUTPHEN – Er komt nieuwe beplanting langs de N348 bij Eefde en Zutphen. Daarmee valt definitief het doek voor het eco-kunstwerk het ‘Witte Lint’. Dat heeft de Provincie Gelderland besloten.

De schuine meidoornbomen en de witte granieten paaltjes worden verwijderd. ,,De overige elementen van het Witte Lint blijven wel bestaan omdat ze onlosmakelijk verbonden zijn met de weg. Maar de naam Witte Lint verdwijnt eveneens. Dit is het besluit in samenspraak met de oorspronkelijke ontwerpers en auteurs van het Witte Lint”, meldt de provincie.

Kever
De perenprachtkever tastte de meidoornbomen afgelopen zomer dermate aan dat het gros van de bomen niet meer te redden was. Of en wat er eventueel in de plaats komt voor het lint wordt deze week besproken met deskundigen, gemeente Zutphen en de Bomenstichting. Wat dit oplevert komt op 15 november aan de openbaarheid.

Landschapskunst
Het Witte Lint is enkele jaren geleden aangelegd als landschapskunstwerk bij de nieuwe rondweg Eefde/Zutphen en de nieuwe spoortunnel Zutphen. Uitgangspunt voor het landschapskunstwerk was dat er een eindbeeld ontstond waar kunst, natuur en inrichting en inpassing van het wegtracé en vormgeving van de kunstwerken verbonden zijn.