Witkampers Laren viert 90-jarig jubileum

0

LAREN – Voetbalvereniging Witkampers in Laren bestaat komende zondag (1 september) op de kop af 90 jaar. Dat is op zaterdag (31/8) aanleiding voor een feest. Hiervoor is een doorlopend programma opgetuigd, van 10.00 ‘s ochtend tot 0.100 uur in de nacht. Alle geledingen van de vereniging worden erbij betrokken: leden, jeugdleden, begeleiders, vrijwilligers, vrienden, sponsoren en supporters.

Jubileumcommissie

De voorbereidingen werden al ruim een half jaar geleden gestart door een jubileumcommissie. Het programma is omvangrijk en voor de vereniging is de organisatie van zo’n dag uiteraard een prima vingeroefening voor het eeuwfeest dat over 10 jaar vetgedrukt op de agenda staat.

Pupillen

Het ochtendprogramma bestaat uit een voetbal-georiënteerd spllencicuit voor de pupillen. Dit gebeurt in teamverband en onder begeleiding van de vast begeleiders, waar nodig aangevuld met extra medewerkers. Er is een show van een balkunstenaar die de jeugdleden leert ook enkele kunstjes onder de knie te krijgen.

Junioren

‘s Middags is er nog zo’n programma, maar dan voor de junioren tot O17. De organisatoren denken dat niet alleen de deelname leuk is, maar dat het voor ouders en andere belangstellenden ook een leuk kijkspel is.

Sponsors

Het avondprogramma begint met een bijeenkomst van sponsoren. Veel zijn al vele jaren betrokken bij de vereniging en ze zijn onmisbaar voor de vereniging om de exploitatie rond te breien.

Tentfeest

Om 20.00 uur barst een groot tentfeest los. Qua aankleding moet het de sfeer ademen van een tuinfeest. De live-muziek komt in de grote tent van de Trainband. Deze in de regio zeer bekende band uit Twente speelt covers in vele genres. Verder is er een optreden van de Witkampersband. Voor ouderen is er een kleinere tent, met zitgelegenheid én aangepaste muziek.

LochemsNieuws feliciteert Witkampers met het behalen van de zeer respectabele leeftijd van 90 jaar.