Wijhe neemt leiding (even?) over van Sportclub Lochem

0
Sportclub Lochem (foto: LochemsNieuws.nl)

LOCHEM/LAREN – Sportclub Lochem is de koppositie in de 3e klasse B zondag (28/4) kwijtgeraakt zonder zelf in actie te komen. De rivaal van dit seizoen – Wijhe ’92 – verzaakte niet tijdens een inhaalwedstrijd tegen Activia uit Twello (1-3) en staat nu 2 punten boven de Lochemers. 

Qua aantal gespeelde wedstrijden zijn de twee kemphanen nu weer in balans. Lochem heeft een pauze en komt zelf pas op 12 mei weer in actie, tegen SV Zwolle (uit). Een week later volgt op eigen veld de kraker tegen Wijhe ’92 en dan kan (moet?) het gebeuren. Bij winst nemen de Lochemers de koppositie weer over. Daarna is er nog maar 1 wedstrijd te spelen.

Spanning loopt op

Spannend wordt het sowieso, want zelfs als rechtstreekse promotie naar de 2e klasse niet lukt, komt Sportclub Lochem in actie in de na-competitie. Voor 19 mei moesten de plaatselijke voetballiefhebbers langzaamaan maar  eens in actie komen. De datum op de kalender schrijven, spandoeken maken en strijdliederen instuderen. Alle verloven ingetrokken. LochemsNieuws ziet foto’s van de voorbereidingen graag tegemoet.

Witkampers

Witkampers Laren had zondag ook een vrije dag. De club moet nog wel 2 wedstrijden inhalen. Dat gaat gebeuren op zondag 5 en donderdag 9 mei, tegen respectievelijk hekkensluiter Albatross (thuis) en VV Activia (uit). Gezien de plaatsing op de ranglijst kunnen de nu als 5e geklasseerde Larenaren wellicht zomaar 6 punten bijschrijven op het conto en zo minimaal de huidige positie veilig stellen.

En… op 12 mei kan de Larense club de buren uit Lochem een enorme dienst bewijzen door Wijhe ’92 de voet dwars te zetten. In figuurlijke zin uiteraard. Witkampers speelt overigens een uitwedstrijd en ook in Wijhe zal het legioen langzaamaan warmlopen voor een feestje.