Welke WordPress-held helpt LochemsNieuws aan nieuwe look?

0
(bron: freepik.com)

LochemsNieuws bestaat 5 jaar. Een nieuwssite als deze groeit door de dagelijkse berichten en foto’s als kool. Dat maakt het er allemaal niet sneller op. Dat komt ook omdat we in die 5 jaar wat technische vernieuwingen, wegens gebrek aan tijd en kennis hebben laten lopen, zoals het project Gutenberg (als dat een goed idee is tenminste). Tijd dus voor een frisse buitenkant en wat nieuwe snufjes onder de motorkap.

Datzelfde gebrek aan tijd en kennis zorgt ervoor dat we dit niet helemaal zelf kunnen oppakken. Wat we zoeken is dus iemand die veel ervaring heeft met WordPress en voor wie alle gebruikte termen in dit stukje geen abacadabra zijn maar gesneden koek.

Budget

Voorwaarde is dat je uit de gemeente Lochem of directe omgeving komt zodat je ook op locatie kunt assisteren en dingen uitleggen. En het is prettig als je begrip hebt voor een klein project dat niet heel veel geld kan uitgeven. We hebben wel een bescheiden budget en als je écht goed bent in WordPress hoeft het niet heel veel tijd te kosten. En als je meer van dergelijke klussen zoekt, bieden we je graag gratis advertentie- en PR-mogelijkheden.

Tijdsdruk leggen we er niet op. We nemen desnoods de hele zomer voor deze klus.

Dit is wat we zoeken/willen:

  • We willen overstappen van het thema ‘Newspaper’ van Tagdiv naar ‘Soledad’ of ‘PenNews’ van Pencidesign. Voorstellen voor betere themes zijn welkom.
  • Je maakt de nieuwe site klaar in een staging-omgeving. (Hosting bij Siteground) en zet deze live als alles werkt.
  • Je werkt nauwkeurig en bent alert op het maken van backups zodat we altijd terug kunnen als dat nodig is. (Backup met name van de databases. Dat is ons archief en dat mag niet verloren gaan.)
  • In het huidige thema werken we met WPBakery Page Builder (voorheen Visual Composer).
  • In overleg moeten alle gebruikte plugins kritisch worden beoordeeld op nut en noodzaak.
  • Je bent goed in overleggen en luistert goed naar wat we willen. Je bent proactief en komt waar nodig met verbetervoorstellen.
  • Je bent bij voorkeur zzp’er, maar een student is ook welkom.

Bij tevredenheid zijn vervolgopdrachten niet uitgesloten. Voor de toekomst denken we onder meer aan het implementeren van een abonnementssysteem waarbij betalende bezoekers geen advertenties te zien krijgen. En aan een systeem van zogeheten push-notifications.

Zie jij deze klus wel zitten?

Meld je dan bij Henri Bruntink via info@lochemsnieuws.nl voor het eerste contact. Dan bellen we even of, nog beter, vragen we je op de koffie.