Warme Handen: praktijk voor Reiki, Dorn en Breuss

0
Wim Logtenberg is naast accountancy gestart met een praktijk voor Reiki, Dorn en Breuss (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Je zou het een opmerkelijke carrière-switch kunnen noemen, ware het niet dat in het geval van Wim Logtenberg uit Lochem niet zo zeer sprake is van een switch maar van een aanvulling op bestaande activiteiten. Naast accountancy is hij gestart met een praktijk voor Reiki, Dorn en Breuss. De naam is: ‘Warme Handen’.

Als accountant besteedt hij altijd al graag aandacht aan de mensen achter de cijfers. In zijn eigen leven heeft hij de balans gezocht tussen werk en privé, inspanning en ontspanning en goede voeding. Als de balans langdurig is verstoord kunnen klachten ontstaan of zelfs ziektes worden ontwikkeld.

Drie therapieën

Wim Logtenberg heeft groot vertrouwen in het herstelvermogen van het lichaam. “Het herstel kan worden ondersteund door de behandelingen die ik bied”, zo zegt hij. Hij is opgeleid en bevoegd voor Reiki, Dorn en Breuss. Van deze drie zal Reiki de meeste mensen bekend in de oren klinken. Dorn en Breuss zijn minder bekend.

Reiki

De naam Reiki is een combinatie van de Japanse woorden rei (geest of ziel) en ki (energie of levenskracht). Er wordt gewerkt met de handen, waarbij het lichaam, met een veronderstelde vorm van alom aanwezige levensenergie, wordt behandeld. Reiki geldt als een alternatieve geneeswijze. Wetenschappelijk kan werking of het bestaan van de veronderstelde ‘universele energie’ niet worden aangetoond, maar aanvankelijk in Azië en later ook in het Westen zeggen veel mensen er baat bij te hebben.

Energie

Reiki is in de jaren ’20 van de vorige eeuw ontstaan in Japan. Wim Logtenberg legt uit: “Bij een Reiki-behandeling leid ik via handoplegging zoveel mogelijk energie naar het lichaam en vooral naar de organen. Dit zorgt voor een gevoel van warmte en ontspanning. Het is geen vervanging voor de reguliere geneeskunde maar kan deze wel ondersteunen. Het is een aanvulling op de reguliere geneeskunde.” Reiki wordt bijvoorbeeld ingezet voor en/of na een operatie.

Dorn

Een Dorn-behandeling richt zich met name op de wervelkolom en de gewrichten. Verstoring van de wervelkolom kan leiden tot hoofdpijn of pijnlijke armen en benen. De verstoring kan ontstaan door een lengteverschil van de benen of door zich simpelweg te verstappen. Kleine beenlengteverschillen zijn te behandelen met Dorn-therapie. Verder worden de (24) rugwervels en de gewrichten van de armen en benen op een zachte en voorzichtige manier behandeld.

Onderdeel van een Dorn-behandeling is het zogeheten ‘schröpfen”. Met een van een
rubberbal voorzien schröpfglas wordt de huid naast de wervelkolom vacuüm gezogen. Door een bepaalde beweging van het glas worden de doorbloeding bevorderd en de spieren versterkt. De behandeling duurt ongeveer 25 minuten.

Breuss

Breuss is een behandeling die primair is gericht op ontspanning van de wervelkolom. Het is een massage waarbij een schepbeweging wordt gemaakt. Net als bij de Dorn-behandeling kan deze therapie worden gecombineerd met schröpfen. Een behandeling duurt gemiddeld een kwartier.

Meer informatie

Behandeling door Warme Handen kan aan huis plaatsvinden. De tarieven worden  vooraf afgesproken. Zorgverzekeraars dekken de kosten meestal niet, maar er zijn uitzonderingen, zodat navraag altijd de moeite waard is. Richtprijzen zijn op de site te vinden.

Warme Handen is te bereiken via 06 42 03 65 33 of wim@warmehanden.nu.
Meer informatie op: www.warmehanden.nu