Waarschuwing voor colporteur die de zaak flest

0
Afbeelding ter illustratie

LOCHEM – In Lochem is momenteel een colporteur onderweg die ‘gratis’ pannen aanbiedt. Dat zou een cadeau zijn van ‘de winkeliersvereniging’. Maar hiervoor moeten dan wel 50 euro bezorgkosten worden betaald. Via een pinapparaat wordt vervolgens geprobeerd een veel hoger bedrag te incasseren.

LochemsNieuws heeft meldingen uit de Bergweg en de Prins Clauslaan. Iemand meldt dat er twee mannen in een zwarte personenauto gaat. Of ze allebei langs de deur gaan is niet duidelijk.

Pinnen

Een van de melders zegt dat de aanbieder van de pannen zegt dat het in verband met corona alleen mogelijk is om de 50 euro via pinnen te betalen. Op dat apparaat blijkt vervolgens 450 euro te zijn ingetoetst. Toen het (potentiële) slachtoffer zich daarover beklaagde zei de man dat ze niet goed geluisterd had. Hij reageerde verontwaardigd op het feit dat hij werd weggestuurd.

Politie

De politie heeft nog geen meldingen over deze praktijken ontvangen. Een perswoordvoerder zegt: “Vervelend dat dit gebeurt. Helaas zien we het wel vaker, dat is een beeld dat we ook landelijk herkennen. We hebben nu in de regio Lochem geen extra meldingen gekregen.” Meldingen van dit soort zaken kunnen altijd worden gedaan.

De melder uit de Bergweg heeft overigens inmiddels wel via chat wel gehad met de plaatselijke politie.