Voorverkoop Matthäus Passion 2022 is gestart

0
Beeld van een uitvoering van de Matthäus Passion door het Bachkoor Holland in 2018 (bron: Bachkoor Holland - Foto: Ronald Knapp)
LOCHEM – In het voorjaar van 2022 brengen het Bachkoor Holland en het internationaal gerenommeerde Concertgebouw Kamerorkest de ‘Matthäus Passion’ onder leiding van dirigent Gijs Leenaars. Dit vindt traditiegetrouw plaats in de Gudulakerk in Lochem. Dit keer is de uitvoering op 9 april. De voorverkoop hiervoor is inmiddels gestart (zie links onderaan dit bericht).
De internationale solisten zijn Mikael Stenbaek (Evangelist), Niklaus Kost (Christus), Anna-Lena Elbert (sopraan), Helen Charlston (mezzosopraan), Seil Kim (tenor) en Halvor Melien (bas). Naast Lochem, op 9 april, zijn er uitvoeringen in Leeuwwarden (7 april) en Delft (14 en 15 april).

Muzikaal monument

Bachs Matthäus Passion is een tijdloos verhaal van lijden, verzoening en vergeving, van vriendschap en verraad, eerzucht en opoffering. Het behoort tot de machtigste en ontroerendste vertolkingen van het lijdensverhaal van Christus. Dit magistrale stuk is één van de onbetwiste muzikale monumenten uit de klassieke muziek. Na twee jaar het werk niet te hebben kunnen uitvoeren, kijken koor, orkest en publiek enorm uit naar de vier geplande uitvoeringen rond Pasen 2022.
Het Bachkoor Holland wordt sinds de oprichting in 1921 geroemd om het bijzonder hoge niveau van zijn uitvoeringen, die zeer trouw zijn aan de originele partituren van Bach. Dirigent Gijs Leenaars is, naast de vaste dirigent en artistiek leider van het Bachkoor Holland, chef-dirigent en artistiek directeur van het Rundfunkchor van Berlijn.

Kaarten reserveren

De voorverkoop is afgelopen donderdag gestart. Reserveren kan via de website van het Bachkoor Holland. Daar is ook meer informatie te vinden. Wie daar op de bestelknop klikt komt overigens op de website van de Lochemse Schouwburg terecht. Klik HIER voor de rechtstreekse link naar de schouwburg.