Voorronde NK Legpuzzelen in Eefde

0
NK Legpuzzelen (bron: www.nklegpuzzelen.nl)

EEFDE – ‘Het Hart’ in Eefde is op 3 november het toneel van een voorronde voor het Nederlands Kampioenschap Legpuzzelen 2019. De inschrijving hiervoor is inmiddels geopend. De finale wordt volgend jaar op 30 maart gehouden in Roelofarendsveen.

Na de maar liefst 1.000 inschrijvingen van vorig jaar is het aantal voorrondes verdubbeld, zodat er ruimte is voor 2.000 deelnemers. Tijdens de voorrondes van het NK Legpuzzelen leggen teams van vier personen, net als bij de finale, een 1000 stukjes tellende Jan van Haasteren-puzzel van Koninklijke Jumbo. De beste (lees: snelste) vier teams die de puzzel correct hebben gelegd, gaan naar de finale. Daar strijden bijna 200 puzzelfanaten om de hoogste eer.

Inschrijven kan via: www.nklegpuzzelen.nl

Over Jan van Haasteren
Jan van Haasteren (24 februari 1936) begon na zijn studie in de reclamewereld en was daarna één van de striptekenaars van de Toonder Studio’s. Daar werkte hij aan strips als Kappie, Panda en Hiawatha. Van Haasteren leverde in zijn loopbaan een grote bijdrage aan strips en cartoons, waarvoor hij in 2013 een Koninklijke onderscheiding
ontving.

Al dertig jaar tekent Van Haasteren humoristische en kleurrijke platen voor Koninklijke Jumbo. De doorgewinterde fan zoekt in elke puzzel direct naar de haaienvin, het handelsmerk van Van Haasteren. Maar er zijn meer kenmerken: zo zijn Sinterklaas, de handjes, het kunstgebit en Jan’s zelfportret in bijna elke puzzel terug te vinden.

De Jumbo collectie bevat meer dan honderd Jan van Haasteren puzzels, variërend van 150 tot 5000 stukjes en elk jaar wordt het assortiment verder uitgebreid met nieuwe puzzels.

Over Puzzlingworld
Puzzlingworld (opgericht in 2005 door René van der Zwet) is begonnen als één van de eerste internetwinkels in Nederland met spellen en puzzels. Met een groot assortiment aan Koninklijke Jumbo puzzels en later een ruim assortiment educatieve denkspellen heeft Puzzlingworld een gevestigde positie op de Nederlandse markt veroverd.

Het NK Legpuzzelen is bedacht en wordt georganiseerd door René van der Zwet en is een jaarlijks terugkerend evenement.

Voor meer informatie: www.puzzlingworld.nl .