Vlinder Lochem (lijn 852) rijdt weer

0
Een vlinderbusje van Arriva

LOCHEM/LAREN – De Vlinder Lochem van Arriva (lijn 852) rijdt weer. Dit is al sinds 6 januari het geval maar veel mensen lijken dit nog niet te weten. Het busje kan worden gereserveerd via vlinder.arriva.nl.

De Vlinder Zutphen (lijn 880) en Vlinder Laren (lijn 852) wordt bediend met een gewone bus vanaf een vaste startplek en kan niet worden gereserveerd. Kijk hier voor de vaste vertrektijden vanaf station Zutphen.

Op deze pagina is algemene informatie over Arriva en de aanpassingen in verband met corona te vinden.

De onderstaande uitleg over de Vlinder komt uit een artikel dat eerder werd gepubliceerd op LochemsNieuws. Tijdelijke veranderingen zijn mogelijk.

Vaste tijden

De Vlinder vertrekt vanaf december op vaste tijden vanaf het station. Mensen die daar instappen hoven niet te reserveren. Zij melden aan de chauffeur naar welk halte ze willen. De route wordt zo gekozen dat de passagier zo snel mogelijk naar de gewenste halte gebracht wordt. De bus kan namelijk de haltes waar niemand wil uitstappen overslaan.

Reserveren

Wie vanaf een specifieke halte naar het station wil moet wel reserveren. In de ochtendspits rijdt de bus wel volgens dienstregeling 4 keer per uur. Arriva heeft op een aantal andere lijnen in de regio het Vlinder-principe succesvol getest. Het blijkt efficiënter en het gebruik stijgt. Duurzamer is het ook omdat er minder lege bussen gaan rijden.

Aansluiting treinen
Door in de ochtend 4 keer per uur te gaan rijden verbetert de aansluiting op de treinen uit beide richtingen. Verder valt een groot deel van de ronde door Lochem samen met de route van buslijn 56 (Deventer-Borculo vv), waardoor de uitwisseling tussen beide lijnen groter wordt.

Extra haltes
Lijn 52 gaat in de ochtendspits niet meer langs vakantiepark Ruighenrode. Overdag en in de middagspits verandert de lijn naar een vlinderlijn (lijn 852). Deze lijn gaat (indien
gewenst) wel langs vakantiepark Ruighenrode. Tijdens de vlinderuren zijn er meer haltes die kunnen worden aangedaan. Er komen er 10 extra, waaronder de haltes gemeentehuis, Sint Jozef, De Hoge Weide en een aantal hotels. Ook hier geldt dat de vlinder vertrekt na aankomst van de trein in Lochem en dat je vanaf het station reserveringsvrij kan
instappen.