Viverion en LochemEnergie: ook zonnepanelen voor huurders

0
Vlnr: Bob Duindam (directeur Lochem Energie) en Gilbert Wils (manager Vastgoed Viverion) tijdens de ondertekening van de overeenkomst (foto: Viverion)

LOCHEM/LAREN – Huurders van woningcorporatie Viverion in de gemeente Lochem kunnen vanaf nu kiezen voor zonnepanelen op het dak, ook als Viverion daar zelf nog niet aan toe is. Samenwerking met LochemEnergie maakt het mogelijk. Als het dak geschikt is en Viverion de bouwkundige toestemming geeft, loopt het contact verder via LochemEnergie.

De huurder sluit een over huurovereenkomst voor de zonnepanelen met LochemEnergie. De energiecoöperatie levert, installeert en onderhoud de panelen vervolgens. Vorige week tekenden directeur Bob Duindam van LochemEnergie en manager vastgoed Gilbert Wils de samenwerkingsovereenkomst.

Wils: “We zijn blij dat onze huurders nu zelf de keuze kunnen maken voor deze energiebesparende maatregel. Dat is goed voor onze planeet en goed voor de portemonnee. Huurders die een samenwerking willen aangaan met LochemEnergie, een partij met wie wij al langer prettig samenwerken. We hopen onze huurders in Hof van Twente en Rijssen-Holten op termijn ook een dergelijke optie aan te bieden. Dat onderzoeken we nu.”