Vertrekkend CDA-raadslid Erik Hoentjen geeft zetel op

0
Bart Ruiterkamp volgt Erik Hoentjen op als raadslid voor het CDA (bron: CDA Lochem)

LAREN/LOCHEM – Gemeenteraadslid Erik Hoentjen uit Laren geeft zijn zetel terug aan het CDA. Hij liet vorige week weten dat hij zijn lidmaatschap van de partij heeft opgezegd omdat hij zich absoluut niet kan vinden in de nieuwe landbouwvisie van het (landelijke) CDA. Het partijbestuur drong er bij hem op aan om de zetel op te geven, maar Hoentjen nam een paar dagen bedenktijd.

Maandagavond liet hij weten dat hij een ontslagbrief naar de griffie van de gemeente Lochem stuurt en dat zijn zetel daarmee ter beschikking van het CDA komt. Hoentjen heeft even overwogen om op persoonlijke titel in de raad te blijven zitten. De huidige periode loopt in maart volgend jaar af als er gemeenteraadsverkiezingen zijn.

Opvolger

Door het vertrek van Erik Hoentjen komt Almenaar Bart Ruiterkamp in beeld als opvolger. Formeel kreeg Hermien Wiselius als eerste de vraag of ze zetel wil innemen maar ze bedankte hiervoor. Wiselius vertrok in de lopende periode tussentijds omdat ze het raadswerk niet meer kon combineren met andere werkzaamheden.

Ruiterkamp is na Wiselius de eerstvolgende op de kieslijst (van 2018) van de partij en al fractievertegenwoordiger. Hij nam als zodanig regelmatig deel aan tafelgesprekken tijdens politieke avonden van de gemeente Lochem. Hij heeft de vrijkomende zetel inmiddels geaccepteerd, al moet nog wel de officiële procedure worden doorlopen. Dat kan, mede door vakanties, nog wel even tijd in beslag nemen. Of het voor de eerstvolgende raadsvergadering op 7 september in kannen en kruiken is, is onzeker.

Marijke van Haaren

Bestuurslid Marijke van Haaren was al contactpersoon tussen bestuur en fractie. Ze gaat de fractie de komende tijd nog actiever ondersteunen. Zij geldt als politiek zwaargewicht en heeft veel bestuurlijke ervaring. Ze was raadslid en wethouder in Ede en Berkelland en gedurende twee periodes gedeputeerde in Gelderland. “Hiermee laten we als bestuur zien dat we de kwaliteit van de fractie serieus nemen en op niveau willen houden”, aldus voorzitter Robert Croll in een toelichting.

Woensdag publiceert LochemsNieuws interviews met CDA-voorzitter Robert Croll en bestuurslid Jaap Jonk…