Verharding Ossenbeltsdijk lijkt van de baan

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM – De verharding van de Ossenbeltsdijk in Lochem lijkt van de baan. Eerder bleek al dat nagenoeg alle betrokkenen daar tegen zijn. Het college van B&W stelde de asfaltering van de zandweg voor na een verzoek daartoe van de Sham Stables.

Maandagavond stond het onderwerp opnieuw op de agenda van de gemeenteraad. De politiek is kritisch op de aanpak van het college. Er tekent zich een meerderheid af voor een aangekondigde motie die GroenLinks wil indienen. Daarin wordt het college opgeroepen om van asfalteren af te zien en met een nieuw voorstel te komen dat meer draagvlak heeft.

Geen asfalt

GroenLinks wil liefst dat de zandweg een zandweg blijft. Jolande van Borrendam zei maandag na afloop van de vergadering dat ze de indruk had gekregen dat een motie die daarop aanstuurt mogelijk geen meerderheid haalt. “Belangrijk is nu dat het in ieder geval geen asfaltweg wordt. Het college kan dan nog kiezen tussen half-verharding met granulaat en alles zo laten als het is.

Afsluiting

Het college had een gedeeltelijke afsluiting van de Ossenbeltsdijk gekoppeld aan de asfaltering, om sluipverkeer te voorkomen. Of dat nu nog nodig is, moet blijken uit een nieuw voorstel. Maar eerst moet de aangekondigde motie van GroenLinks nog een meerderheid halen. Op 9 maart komt het in stemming.