Veel steun voor Lochemse ambtenaar uit ‘Per Seconde Wijzer’

0
Jeroen Meerwijk tijdens de finalevraag in 'Per Seconde Wijzer' (video-still - BNN/VARA)

LOCHEM/ARNHEM – Jeroen Meerwijk (28) woont in Arnhem en is werkzaam bij de gemeente Lochem. Hij is even ‘wereldberoemd in heel Nederland’ door wat hem deze week overkwam als kandidaat van de kennisquiz ‘Per Seconde Wijzer’. Op de valreep werden hem duizenden euro’s door de neus geboord door een vraag die je gerust ‘off topic’ mag noemen. Veel kijkers steunen Jeroen in zijn verontwaardiging.

Meerwijk weet veel van sport. Dat bewees de afgelopen week wel. Maar die vermaledijde laatste vraag had weinig met zijn specialisme te maken. Of hij maar even wilde opdreunen welke beroemde popsterren de afgelopen jaren mochten schitteren tijdens de Superbowl in de Verenigde Staten. Alsof je een archeoloog vraagt de toekomst te voorspellen zeg maar.

Ontstemd
Jeroen Meerwijk was nogal ontstemd over de laatste vraag die hem van een leuk geldbedrag af hield. Maar de presentator – tukker Erik Dijkstra – en de redactie van het tv-programma houden vast aan hun redenering: ‘Dikke pech’.

Op sociale media gingen veel kijkers los na de uitzending. Velen dringen er bij BNN/VARA op aan om de Lochemse ambtenaar alsnog zijn prijs te geven. Via Twitter liet het slachtoffer weten zich gesteund te voelen door alle reacties.

Shirt van Vitesse
Buiten alle media aandacht kwam vrijdag ook van Arnhems trots Vitesse. Namens de club bood salesmanager Mark Janssen Jeroen Meerwijk een door de spelers van het eerste elftal gesigneerd shirt aan.

Kijk de omstreden uitzending HIER terug.

En wie plannen heeft om zich ooit nog eens in te schrijven voor ‘Per Seconde Wijzer’, doet er goed aan de onderstaande video goed in zich op te nemen…