Tractor Pulling Lochem: gemoedelijk en professioneel (fotogalerij)

0
Beeld van Tractor Pulling Lochem 2017 (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM -Bijna 150 vrijwilligers, 500 kw/h elektriciteit, 2 tot 3 kilometer dranghek, een glasvezelring voor data, 12 klassen en tussen de 130 en 140 teams aan de start. Dat zijn zo maar wat cijfers over Tractor Pulling Lochem. Zaterdag werd het spektakelstuk tussen Lochem en Barchem weer gehouden.

Lees verder onder de fotogalerij…

Gemoedelijk
Voorzitter Tom Esselink van de Stichting Tractor Pulling Lochem (STPL) leidde de pers rond. Volgens hem bevindt het Lochemse evenement zich in de top-3 van Nederland als het gaat om Tractor Pulling. ,,Er is onder meer in Made een nog veel groter evenement”, zo zegt Esselink. ,,Natuurlijk zien wij ook liefst heel veel publiek maar we willen ook graag de gemoedelijkheid bewaren waar we bekend om staaan.” Wie tijdens het evenement om zich heen kijkt ziet inderdaad de combinatie van de ons-kent-ons-sfeer en een uiterst professionele en geoliede organisatie.

Tom Esselink viert een feestje met het thuispubliek na zijn pull met de Hurricane (foto: LochemsNieuws)

Hurricane
Tijdens de rondleiding stond de jonge voorzitter uiteraard ook stil bij zijn ‘eigen’ Hurricane. Hij vormt samen met zijn vader Gerrit een team. Ze nemen afwisselend plaats achter het stuur. Gisteren was het de beurt aan Tom. Zijn vader twijfelde nog even wie vorig jaar de bestuurder was. ,,Uit foto’s van 2016 op Facebook was op te maken dat ik dit jaar in Lochem aan de beurt was”, aldus Tom.

Speciaal
Op de vraag of de wedstrijd in Lochem speciaal voor hem is zegt hij: ,,Wel als ik bedenk dat ik hier mijn eerste pogingen deed en dat mijn opa en oma vanuit hun huis toekeken. Maar als ik de helm opzet wordt het een wedstrijd als elke andere.” De boerderij van de familie Esselink staat naast het terrein. Het evenement is vanuit team Hurricane ontstaan en steeds groter gegroeid. De Hurricane reikte tijdens de thuiswedstrijd niet hoog maar de prestatie was in orde en het publiek juichte Tom Esselink hartstochtelijk toe.

Minder publiek
De publieke belangstelling viel gisteren helaas wat tegen. Het aantal van 8000 bezoekers van vorig jaar werd niet gehaald, laat staan de magische en gedroomde grens van 10.000 liefhebbers. De regen van eerder op de zaterdagmiddag weerhield mogelijk mensen die verder weg moesten komen. Uiteindelijk stonden er dik 6000 betalende bezoekers op de teller.

De afterparty met de band Plork en de Aannemers was overigens gratis toegankelijk.

Uitslagen en standen zijn te vinden via onderstaande links:
www.ntto.nl
tractorpullinglochem.nl