Toch onderzoek naar gevaarlijke kruising N346

0
Op de kruising van N346 en Almenseweg gaat het regelmatig mis (archieffoto: LokaalGelderland.nl)

LOCHEM/ARNHEM – De provincie stelt nu toch een onderzoek in naar kruising van de Zutphenseweg (N346) met de Almenseweg. Aanleiding is het feit dat de kruising met stip bovenaan de lijst met onveiligste verkeerssituaties van Gelderland terecht kwam. Omroep Gelderland stelde onlangs een Meldpunt Onveilig Verkeer in en kreeg daar veel respons op.

Onveilig en onoverzichtelijk, zo luidde het oordeel van weggebruikers. Er doen zich regelmatig aanrijdingen voor, ook nadat de provincie als eigenaar van de weg aanpassingen heeft gedaan. De provincie beaamt nu dat er nog veel (bijna-)ongelukken gebeuren.

Deskundigen

Er worden nu opnieuw verkeersdeskundigen vanuit Arnhem op pad gestuurd om nog eens goed te kijken naar het verkeer en het gedrag van de weggebruikers. De provincie blijft van mening dat de kruising verkeerstechnisch in orde in. Dat was ook na de laatste aanrijdingen steevast de reactie vanuit Arnhem.

Na de zomer

Tegen Omroep Gelderland zei in woordvoerder dat het onderzoek waarschijnlijk na de zomer is afgerond. Af dit tot aanpassing leidt in niet bij voorbaat zeker. De woordvoerder zei dat je pas iets kunt doen als je weet wat dat dan is.