Tieners Mediawijs: workshops voor ouders

0

LOCHEM – ‘Tieners Mediawijs’ is de titel van een bijeenkomst voor ouders van leerlingen uit de groepen 7/8 van het basisonderwijs en de groepen 1/2 van het voortgezet onderwijs. Deze wordt op dinsdag 12 november gehouden in de openbare basisschool de Vennegötte. Daarbij komen nieuwe bedreigingen die via (sociale) media op tieners afkomen aan de orde. 

Er zijn 3 workshops: ‘MediaJungle’, ‘Beeldschermfit’ en ‘Sexting & Grooming’. Iedereen kan op de avond deelnemen aan 2 van deze workshops.

Sexting & grooming

Tijdens de workshop sexting & grooming komen de nieuwste apps en cijfers aan de orde. De ouders krijgen tips om in gesprek te gaan met hun zoon of dochter. Aan de hand van stellingen worden ouders uitgedaagd om na te denken over de afspraken die met hun kinderen hebben gemaakt. De vragen zijn onder meer: Weet ik alles?, Wil ik alles weten? en Wat weet ik niet?

MediaJungle

De workshop MediaJungle gaat over diverse media: YouTube, Snapchat,
Instagram, Facebook, WhatsApp, games… Velen zien door de bomen het bos niet meer. Chat ik veilig of zit er een addertje onder het gras? De gevaren die op de loer liggen worden besproken tijdens de workshop. Onder het motto: Media zijn net een jungle; spannend, uitdagen en er is veel te ontdekken. Maar soms schuilt er gevaar.

Beeldschermfit

Wat is de impact van het aantal uren dat een kind voor een beeldscherm doorbrengt? In een interactieve workshop worden actuele onderzoekgegevens hierover gedeeld. Ook worden handvatten aangereikt om thuis bewust om te gaan met beeldschermgebruik.

In het kort

Wat?: ‘Tieners Mediawijs’
Wie?: Ouders van de groepen 7/8 van de basisschool en klassen 1/2 van
het voortgezet onderwijs
Wanneer?: 12 november van 19.30 tot 21.30 uur
Waar?: OBS de Vennegötte Lochem, Pearsonplein 23
Aanmelden?: Mail naar: m.wopereis@welzijnlochem.nl
Kosten?: Geen