Thema-avond: ‘meer vrouwen in Achterhoekse politiek’

0
Wouke van Scherrenburg (bron: wikimedia.org-cc)

DOETINCHEM/LOCHEM – Het aantal vrouwen in de Achterhoekse politiek is te laag. Rond 28 procent zijn het er nu. Oud-journalist Wouke van Scherrenburg leidt op 23 januari een discussie over hoe dat er meer kunnen worden. Het vindt plaats in schouwburg Amphion in Doetinchem.

Lochem
De 15 gemeenten in de Achterhoek tellen in totaal 337 raadsleden. Daarvan zijn er 95 vrouw. Zutphen is het beste ‘jongetje’ van de klas met 51 procent vrouwen. Aalten scoort het laagst met 14 procent. De Lochemse gemeenteraad telt 7 vrouwen op 23 leden en zit daarmee exact op het gemiddelde van krap 30 procent.

Forum
De cijfers waren voor Astrid Wenneker van D66 in Doetinchem aanleiding voor het organiseren van een thema-avond onder de titel ‘Meer vrouwen in de politiek’. Een forum met louter vrouwen buigt zich over de vraag hou er meer vrouwen geïnteresseerd kunnen worden voor de politiek.

Namen
Wouke van Scherrenburg leidt het gesprek met politica uit de lokale, provinciale en landelijke politiek. Op het lijstje staan onder meer Pia Dijkstra (D66, Tweede Kamer), Bea Schouten (CDA, gedeputeerde Gelderland), Esther-Mirjam Sent (PvdA, Eerste Kamer), Loes van der Meijs (burgemeester Doesburg) en Annemieke Traag (burgemeester Doetinchem).

Het begint op maandag 23 januari om 20 uur.