The Dutch Eagles brachten California naar ‘t openluchttheater [Fotogalerij]

0
The Dutch Eagles in het Openluchttheater (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De mini-openluchttheatertour van The Dutch Eagles heet ‘A California Summer Night’. Een gewaagde titel in ons klimaat, maar vrijdagavond (8/6) ging de vergelijking heel aardig op. De zes regendruppels die in de pauze vielen daargelaten.

Lees verder onder de fotogalerij…

De foto’s uit de onderstaande galerij zijn beschikbaar gesteld door Niek Hidding van NHphotosHolland.nl

The Dutch Eagles zijn duidelijk meer dan de doorsnee tribute-band. De zes muzikanten hebben duidelijk studie gemaakt van de muziek en de instrumenten van The Eagles. En vindt maar eens zes uitstekende instrumentalisten die stuk-voor-stuk ook nog eens goed kunnen zingen. Onontbeerlijk bij muziek waar de meerstemmige zang centraal staat.

Juweeltjes
Mooi is ook dat niet alleen de grote hits van The Eagles voorbij kwamen. Ook minder bekende juweeltjes als ‘Ol’55’, ‘Train Leaves Here This Moring’ en ‘Love Will Keep Us Alive’ waren te horen. Maar natuurlijk ook ‘Take it Easy’, ‘Tequila Sunrise’, ‘Take It To The Limit’, ‘One of These Nights’ en ‘Hotel California’.

De variatie zat ook in de afwisseling van ballades met stevige rocknummers zoals ‘Rocky Mountain Way’ en ”Already Gone’.

Uitstapjes
Via Facebook had de band het publiek opgeroepen om nummers aan te vragen, ook als die niet van The Eagles waren. Dat leverde verrassende uitstapjes op, zoals ‘Ventura Highway’ van America en ‘Into The Great Wide Open’ van Tom Petty. Meer voor de hand liggend was de prachtige uitvoering van ‘Boys of Summer’ uit een solo-project van ‘Eagle’ Don Henley.

Kortom, het was een prachtige avond in het openluchttheater dat telkens weer bewijst een bijna magische plek te zijn waar muzikanten het uiterste uit zichzelf halen. Het ongeveer duizend-koppige publiek genoot met volle teugen en beloonde band met veel applaus.

Toegift
Als er dan toch een puntje van kritiek genoemd moet worden, gaat dat over het einde van het concert. De (bijna) a-capella toegift was op zichzelf prachtig maar werd gezongen op rand van het podium en zonder versterking. Dat lukt in een theaterzaal ongetwijfeld prima maar het openluchttheater was hiervoor duidelijk een maatje te groot. Vooraan klonk het geweldig maar op de tribune was het – getuige kreten als ‘harder, harder!’ -nauwelijks te horen. Er had nog wel een versterkte uitsmijter achteraan mogen komen voor een echt voldaan gevoel.

Dit zette de band na afloop op Facebook:

(foto: LochemsNieuws)