Surprise-party voor jubilerende Dina van ‘de Keyzer’

0
Dina Nekkers (midden) met de mederwerkers van In den Olden Keyzer. (foto: Arjen Dieperink)

LOCHEM – Totaal verrast was ze zondagavond. Dina Nekkers van café In den Olden Keyzer’ aan de Bierstraat in Lochem is op 1 augustus al 12,5 jaar de succesvolle uitbaatster van het muziekcafé. Ze dacht rond 21 uur gewoon aan het werk te gaan maar raakte verzeild in een surprise-party.

dina1 Arjen
Zowel binnen als buiten was het druk. (foto: Arjen Dieperink)

Geniep
Personeel, vrienden en vriendinnen en vaste klanten hebben de afgelopen weken in het grootste geniep een klinkend feest georganiseerd. Versieringen en hapjes werden voorbereid, muziek geregeld en de boodschap verspreid onder relevante mensen. Dat laatste met het risico dat de zaak zou uitlekken, maar dat gebeurde niet. Naar schatting zo’n 80 mensen kwamen Dina zondag feliciteren met haar jubileum. Ze was er zichtbaar door geroerd en dat deed de ‘organisatoren’ goed.

Muziek
De band Spector’s Wall – waarvan de leden Dina als ‘übermoeder’ beschouwen – trad twee keer belangeloos op. Het is een van de vele jonge bands die van Dina de kans kregen om hun muziek te laten horen aan het publiek en die daardoor een onmisbare steun in de rug kregen. De rest van de avond werd muzikaal ingevuld door dj Henri B.

Er was een enorm plakkaat in de zaak opgehangen waarop de bezoekers iets leuks konden schrijven aan het adres van de jubilaris. Daar werd veel gebruik van gemaakt. Er waren uiteraard bloemen en cadeaus. Bezoekers konden in een melkbus een donatie doen ‘voor een welverdiende vakantie’.

Dina2 Arjen
De jubilaris werd hartstochtelijk toegezongen. (foto: Arjen Dieperink)

Complot
Dina vertelde ze zich zeer vereerd voelde door de spontane belangstelling en dat ze er vooraf niets van heeft gemerkt. Haar partner Willem zat in het complot en zorgde er onder meer voor dat Dina zondag niet te vroeg naar de zaak kwam.