Stroomstoring omgeving Hanzeweg/Kwinkweerd Lochem [beëindigd]

0
Foto ter illustratie (bron: freepik.com)

LOCHEM – In Lochem is op de Hanzeweg en Kwinkweerd en omgeving een stroomstoring opgetreden. Deze begon rond 13.30 uur. Oorzaak is een bij graafwerkzaamheden geraakte kabel. Het gemeentehuis en een groot aantal bedrijven zijn getroffen. Ook op de Haalmansweg en Holmersweg is de stroom uitgevallen. Volgens netbeheerder Liander is de stroomvoorziening om 14.38 uur hersteld.

De kabelbreuk ontstond bij graafwerkzaamheden op een terrein naast het gemeentehuis. Dat wordt bouwrijp gemaakt voor de nieuwe woonwijk Kop van Oost. Vanuit het gemeentehuis zagen getuigen een flinke vonk bij de graafmachine. De kraandrijver is ongedeerd, zo blijkt uit berichten op sociale media.

Naar huis

Er kwamen al snel signalen van bedrijven die hun medewerkers naar huis stuurden omdat werken onmogelijk is. Het opstarten van computers kost vaak de nodige tijd. Woordvoerder Karin Notenboom van de gemeente Lochem laat weten dat de gemeente al vrij snel weer telefonisch bereikbaar was. Dat was kort na het begin van de storing niet het geval. Ook de internetverbinding viel korte tijd uit.

“De noodstroomvoorziening is ingeschakeld. De computerservers moesten opnieuw worden opgestart en daarna was werken weer mogelijk. De dienstverlening van de gemeente was voor zo ver bekend niet in het geding. Mensen kunnen bellen en veel formulieren op onze website staan in de cloud en zijn dus altijd beschikbaar”, aldus Karin Notenboom.

Korte onderbreking

Uit andere delen van de kern Lochem melden mensen dat ze een korte stroomonderbreking, van ongeveer een seconde, hebben gemerkt.