Sportclub Lochem wint, Witkampers verliest nipt

0
Foto ter illustratie (bron: uschi dreiucker / pixelio.de

LOCHEM/LAREN – Sportclub Lochem won zondagmiddag (17/3) de thuiswedstrijd tegen Vaassen en behoudt de twee plek op de ranglijst van de 3e klasse B. Witkampers hield tegenstander Epe lange tijd op 1-1 maar verloor de thuiswedstrijd op de valreep toch nog met 1-2. De eerste nederlaag van de Larenaren sinds 9 december was een feit.

Sportclub Lochem moest eerst worden wakker geschud door de tegenstander. De lukte de ploeg uit Vaassen door op slag van het eerste kwartier de 0-1 te laten aantekenen. Lochem had daarna nog langere tijd de nodige moeite om de defensie van de Veluwenaren te slechten. Dat lukte pas vlak voor rust, maar toen was het dan ook meteen twee keer raak, met treffers van Nick Brigg en Etienne de Jager.

Na rust zakte het schild van Vaassen en kregen de Lochemers meer kansen. Veel werden er niet benut. Pas laat in de wedstrijd viel de bal, na een kopkans van Rico Lammerdink voor de voeten van Nick Brigg. Hij schoot overtuigend raak en bepaalde zo de eindstand op 3-1.

Witkampers

Op het Leussinkpark in Laren leek Witkampers de collega’s uit Lochem lange tijd een uitstekende dienst te bewijzen door Epe twee punten afhandig te maken. Epe staat derde op 2 punten van de Lochemers en is een geduchte concurrent voor de tweede plek.

Epe nam in de 15e de leiding door een doelpunt van Gerrit Calkhoven. Amper 5 minuten later bracht Christian Beuzel de zwart-witten langzij (1-1). Daarna kabbelde de wedstrijd lange tijd voort en was het vooral vanwege de stand op het scorebord nog spannend. Helaas voor de Witkampers trok Epe op de valreep aan het langste eind. Sven Hoogenboezem schoot zijn club in de 85e minuut naar de 1-2 eindstand.

Tweede plek

Zoals al gemeld behoud Lochem door de overwinning de twee plaats vast. De afstand tot koploper bedraagt nog altijd 1 punt, maar Wijhe ’92 heeft nog een inhaalwedstrijd tegoed.

Witkampers blijft op 6e plaats staan. De club uit Laren heeft nog steeds de 3 inhaalwedstrijden in het vooruitzicht en kan dus nog stijgen.

Volgende week

Volgende week speelt Lochem uit tegen VV Activia uit Twello, dat op de 10e plaats staat. Witkampers mag in Apeldoorn aantreden tegen Albatross. De laatstgenoemde staat voorlaatste.