Spc Lochem en Witkampers winnen beide

0
Foto ter illustratie (Photo by Lesly Juarez on Unsplash.com)

LOCHEM/LAREN – Sportclub Lochem en Witkampers Laren hebben zondagmiddag (10/2) beide hun competitiewedstrijden gewonnen. Lochem won in Apeldoorn van 2-4 van Robur et Velocitas. Witkampers was thuis met 4-1 te sterk voor Helios Deventer. Lochem steeg door de winst naar de tweede plek in de 3e klasse B en leidt in de strijd om het periodekampioenschap.

De wedstrijd begon voor de Lochemers niet al te best. Spits Thijs van Oostrum viel al heel snel na het aanvangssignaal uit. Hij werd vervangen door Nick Brigg. In de 14e minuut mocht Ruben Boonk een vrije trap nemen. Zijn schot raakte via de binnenkant van de paal doel (0-1).

Wissel

In de eerste helft moest Lochem opnieuw een noodgedwongen wissel toepassen. Ruben Dissel ging en Mitchell te Velthuis kwam. Robur kwam even later langszij dankzij een treffer van Jordy Stouten (1-1)

De Lochemers wisten nog voor rust orde op zaken te stellen en nog twee keer te scoren. De 1-2 kwam van invaller Nick Brigg en de 1-3 was was een hele mooie van de andere invallen, Mitchell te Velthuis. De ruststand had er ook anders kunnen uitzien van de Apeldoorners hadden ook kansen. Zo werd onder meer tot twee keer tot de paal geraakt.

Druk

Na de thee zette Robur et Velocitas de turbo erop en werden de Lochemers gedwongen wat meer op eigen helft en zelfs in de eigen zestien te opereren. Dat leidde in de 78e minuut tot een treffer van Daan van der Ven (2-3). Omdat de Apeldoorners daarna gretig op zoek gingen naar de gelijkmaker, ontstond ruimte voor de counter. Een diepe bal werd door Bas Menop verwerkt tot een doelpunt. Daarmee was de eindstand van 2-4 bepaald.

Witkampers

Witkampers zag na de winterstop al 2 wedstrijden afgelast worden maar mocht ondanks de nattigheid van deze zondag nu toch eindelijk weer eens de wei in. Dat beviel uitstekend. Tegen de hoger op de ranglijst geplaatste tegenstanders uit Deventer vlogen er voor rust al 2 in het netje. Bastian Beuzel en Daan Hento tekenden voor de doelpunten.

Na rust deden Jordy Woestenenk en Bryan Brummelman een duit in het zakje. Met 4-0 op het scorebord kan de late tegentreffer van Bjorn Duteweerd van Helios schriftelijk worden afgedaan.