Slachtoffer ongeval bij Barchem is 71-jarige Ruurlose

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

BARCHEM – Het dodelijke slachtoffer van het ongeval dat op tweede kerstdag op de Ruurloseweg (N312) bij Barchem gebeurde is een 71-jarige vrouw uit Ruurlo. Twee andere personen raakten gewond bij het ongeval, zo heeft de politie laten weten.

Traumateam
De vrouw die om het leven kwam was passagier van een van de betrokken personenauto’s. In beide voertuigen zaten 2 personen. Toen de hulpdiensten arriveerden hadden omstanders zich al ontfermd over de betrokkenen. Er kwam ook een traumateam ter plaatse. Voor de vrouw kan niets meer worden gedaan.

Gebroken been
De bestuurder van de auto waarin de omgekomen Ruurlose zat, een 72-jarige man uit Ruurlo is met vermoedelijk een gebroken been naar het ziekenhuis in Winterswijk gebracht.

Verkeerde weghelft
De 22-jarige bijrijdster van de andere auto, afkomstig uit Barchem, is met verwondingen aan het hoofd naar het ziekenhuis in Enschede vervoerd. De 26-jarige bestuurder uit Ruurlo is onderzocht door ambulancepersoneel maar leek niets te mankeren. Deze bestuurder is gehoord als verdachte. Voor zover bekend is zijn auto op de verkeerde weghelft terecht gekomen waardoor de aanrijding ontstond.

Onderzoek
De auto van de 72-jarige Ruurloër reed van Barchem richting Ruurlo. De auto van de 26-jarige bestuurder kwam vanuit Ruurlo. Het ongeluk gebeurde rond 16.50 uur. Er is ter plaatste technisch sporenonderzoek gedaan aan de weg en beide voertuigen. Mogelijk levert dit meer informatie over de exacte toedracht op.