Serious Lochem: glazen huis op de Kleine Markt

0
De organisatoren van Serious Lochem (bewerking: LochemsNIeuws)

LOCHEM – Jongeren uit Lochem hebben hun eigen Serious Request op poten gezet. Dat resulteert op 22 en 23 december in Serious Lochem, met een heus glazen huis op de Kleine Markt. Van daaruit wordt 38 uur radio gemaakt. Daar omheen staat het bol van de activiteiten. Op 24 december hopen de Lochemse jongeren een flink bedrag naar het ‘echte’ Glazen Huis in Apeldoorn te brengen.

Initiatief
,,Serious Lochem komt vanuit de jongeren zelf”, zegt jongerenwerker Jaap van Drunen. ,,Het begon met een jongere die mij benaderde. Hij was bezig met een militaire opleiding en kwam erachter dat er in de wereld van alles mis is. Hij zei daar iets aan te willen doen.” Vanuit die gedachte is het balletje gaan rollen. Welzijn Lochem faciliteert het evenement.

Landelijk
Er werd besloten om aan te haken bij het landelijke Serious Request van 3FM. ,,Dat is een bekende naam waardoor je bij ondernemers en anderen waarvan je iets vraagt niet veel hoeft uit te leggen”, aldus Jaap van Drunen. Dat is inmiddels ook wel gebleken want er is veel medewerking, waardoor het een flink evenement belooft te worden dat potentieel veel geld kan opleveren. Het streefbedrag is 5000 euro. Daarvan is nu (12/12) al ruim 1000 euro binnen.

Roekeloos Radio
In het Lochemse glazen huis zenden de dj’s van Roekeloos Radio uit van vrijdag 22 december 10.00 uur tot de volgende dag om middernacht. Roekeloos Radio is de voortzetting van Radio573. De internetzender is gehuisvest in Laren.

De website van Serious Lochem vind je HIER.

Glazen huis
In het Lochemse glazen huis zit uiteraard de bekende gleuf waar iedereen een bedrag kan doneren, al dan niet met een verzoeknummer. Verder is er op de Kleine Markt een podium waar bands, dansers en dj’s optreden. Er zijn eetkramen en tal van activiteiten voor jong en oud. Zo zijn er onder meer een lasergame en een sponsorloop.

Online veiling
Inmiddels is al een online veiling gestart waar door ondernemers gedoneerde producten en diensten worden aangeboden. Daaronder boekenpakketten, luxe barbecuepakketten en toegangskaarten voor museum MORE in Gorssel en Ruurlo. KLIK HIER om rechtstreeks naar de veiling te gaan.

Doneer nu!
Klik hier om te doneren aan Serious Lochem!

Doel
In de week voor Kerstmis haalt NPO 3FM samen met heel Nederland geld op om ouders en kinderen te herenigen. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict.

Rode Kruis
In conflictgebieden, zoals in Nigeria en de Democratische Republiek Congo, maar ook na natuurrampen, zoals in Nepal, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen. Met de opbrengst van 3FM Serious Request sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact met hun familie en brengen ze hen weer thuis.

Stille ramp
Iedereen kent het gevoel van vroeger, toen je als klein jongetje of meisje een van je ouders kwijtraakte in de supermarkt. Dat gevoel is voor ieder kind hetzelfde, waar dan ook ter wereld. Maar wat nou als je je vader of moeder helemaal niet meer terugvindt? Wat nou als je in een ander land terechtkomt waar ze een andere taal spreken? Wat nou als je vijf jaar oud bent en er niemand is die voor je zorgt?

Vier miljoen
Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen mensen naar elkaar op zoek. Vooral in conflictgebieden zoals in Nigeria en Democratische Republiek Congo worden familieleden uit elkaar gedreven. Maar ook natuurrampen zorgen ervoor dat ouders en kinderen elkaar uit het oog verliezen.