Schrijver Thomas Verbogt te gast bij boekhandel Lovink

0
Thomas Verbogt (foto: Bob Bronshoff)

LOCHEM – Schrijven Thomas Verbogt laat op zondag 26 maart zijn licht schijnen over het thema van de boekenweek: ‘Verboden vruchten’. Dat doet hij bij boekhandel Lovink.

Verbogt (1952, Nijmegen) was lange tijd een weliswaar zeer gewaardeerd auteur maar relatief onbekend. Sinds een paar jaar behoort hij echter tot de ‘eredivisie van de Nederlandse literatuur’. Die kwalificatie komt van NRC-recensent Pieter Steinz.

Melancholiek
Verbogt wordt vooral om geprezen wordt is zijn melancholieke en lichte toon en zijn filmische manier van vertellen. Ook met zijn humoristische korte verhalen bindt hij veel lezers aan zich. De lezing wordt door Boekhandel Lovink georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek Lochem in het kader van de Boekenweek die op zaterdag 25 maart begint.

Na de lezing, waarbij ook Verbogt’s eigen werk aan bod komt, is er een informele nazit.

Kaarten á Euro 7,50 zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Lovink en de Bibliotheek Lochem. Aanvang 15.30 uur.

Biografie
Thomas Verbogt debuteerde in 1981 met de verhalenbundel De feestavond. Sindsdien schreef hij vele romans, verhalenbundels en toneelstukken. Met zijn oeuvre groeide ook zijn publiek. Zijn laatste roman ‘Als de winter voorbij is’ belandde op de shortlist van De Libris Literatuur Prijs 2016 en oogstte vele lovende kritieken.