Schouwburg Lochem finalelocatie voor open podium regionaal talent

0

LOCHEM/ZUTPHEN – De vier grootste Achterhoekse theaters: Theater De Stormin Winterswijk, Theater Hanzehof in Zutphen, Schouwburg Lochem en Schouwburg Amphion in Doetinchem presenteren samen met de Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek en Graafschap een groot en professioneel opgezet Open Podium. Doel is om regionaal talent de mogelijkheid te geven om ervaring op te doen in een professionele theateromgeving.

In het voorjaar van 2020 vindt in drie theaters een voorronde plaats. De winnaars die hieruit voortkomen strijden tegen elkaar tijdens de grote finale op zaterdag 13 juni 2020 in Schouwburg Lochem. Iedereen vanaf 12 jaar met talent op het gebied van zang, dans, muziek, theater of cabaret kan zich aanmelden. Alle theatergenres zijn welkom en zowel groepen als individuele deelnemers zijn welkom. Een vakjury beoordeelt de deelnemers.

Samenwerking

Met dit Open Podium werken de theaters en de Rabobank nauw samen op het gebied van
talentscouting, marketing en productie. ,,De uitstraling van dit open podium is onderscheidend aan veel andere open podia. We maken met elkaar vier volwaardige theatervoorstellingen die qua theatertechniek, begeleiding, regie en beelden niet onderdoen voor een professioneel schouwburgprogramma. Zo krijgen alle deelnemers professionele introductiefilmpjes en worden zij van begin tot eind begeleid. Wij zijn ontzettend blij dat twee Rabobanken deze culturele talentontwikkeling ondersteunen en de professionaliteit van dit Open Podium mogelijk maken”, aldus directeur Mirjam Radstake van Schouwburg Lochem.

Voorrondes en finale

Op zaterdag 22 februari, vrijdag 20 maart en zaterdag 18 april vinden de voorrondes plaats in Winterswijk, Zutphen en Doetinchem. Van alle deelnemers gaan er maximaal zes door naar de finale, die op zaterdag 13 juni wordt gehouden in Lochem. De winnaar van Rabo On Stage krijgt een Rabo Masterclass; een workshop van een professional uit het vak.

Samenwerking

Rabo On Stage begon in 2011 door een samenwerkingsverband tussen Theater De Storm en Rabobank Noord- en Oost- Achterhoek. Na twee succesvolle edities in 2011 en 2013 kreeg de organisatie in 2016 de mogelijkheid om het open podium te professionaliseren met een verbreding van het publieks- en talentenbereik door een samenwerking met Schouwburg Lochem en Theater Hanzehof in Zutphen.

Bij de editie wordt de schaal verder vergroot door de deelname van Rabobank Graafschap en Schouwburg Amphion in Doetinchem.

Inschrijving

De inschrijving voor Rabo On Stage is gestart. Meer informatie hierover is te vinden op de website www.onstage-achterhoek.nl. De selectie van deelnemers en de indeling van het programma is voorbehouden aan de organisatie.