Schouwburg: Ernst, Bobbie, André Manuel, Paul de Munnik en de rest

0

LOCHEM – De komende week heet de Schouwburg Lochem 5 voorstellingen op het programma staan. Woensdagmiddag treden de kinderhelden Ernst, Bobbie en de rest 2 keer op. Donderdagavond volgt de toneelvoorstelling ‘Kom hier dat ik u kus’. Vrijdag is het tijd voor André Manuel uit Diepenheim en zaterdag komt Paul de Munnik naar Lochem.

Hieronder een overzicht van de voorstellingen. De beschrijvingen zijn van de schouwburg zelf:

Woensdag 27 februari 2019, 13:30 uur en 16:00 uur
Ernst, Bobbie en de rest – Geklungel in de Jungle
Deze voorstelling is geschikt voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar

In deze nieuwste Ernst en Bobbie familieshow staan, zoals gewoonlijk, grappen, avontuur, spanning, meezingen en meedoen centraal. Ernst en Bobbie zijn al 20 jaar onafgebroken op televisie en internet en staan aan de top van de kinderentertainers van Nederland. In deze bijzondere voorstelling wordt ook het 20-jarig jubileum gevierd van het duo. Alle grote hits van de afgelopen 20 jaar komen voorbij.

Entree: € 18,00 inclusief (pauze)drankje. Exclusief € 3,50 servicekosten per boeking.

Donderdag 27 februari 2019, 20:00 uur
Kom hier dat ik u kus – Sophie van Winden, Kirsten Mulder, Dragan Bakema & Oda Spelbos

‘Kom hier dat ik u kus’, de tweede roman van Griet Op de Beeck, werd binnen een week na
verschijning een bestseller. Inmiddels zijn ruim 360.000 Nederlandstalige exemplaren verkocht en ontving Op de Beeck vele prijzen voor haar wondermooie en aangrijpende roman. Na het succes van de toneelbewerking van haar debuutroman ‘Vele hemels boven de zevende’ is nu voor het eerst Op de Beecks confronterende verhaal over Mona en de verhoudingen in haar familie voor het theater bewerkt. ‘Kom hier dat ik u kus’ wordt een toneelvoorstelling vol humor, scherpte en ontroering. Een top-cast met onder anderen Sophie van Winden, Kirsten Mulder, Dragan Bakema en Oda Spelbos speelt dit aangrijpende verhaal over ouders en kinderen, de zoektocht naar identiteit, het
lef om eigen keuzes te durven maken en de grillen van de liefde.

Entree: € 30,35 inclusief (pauze)drankje. Exclusief € 3,50 servicekosten per boeking.

lees verder onder afbeelding…

Vrijdag 1 maart 2019, 20:00 uur
André Manuel – DREEJKLEZOEW

In zijn 16e solovoorstelling duikt André Manuel in de gitzwarte en toch ook meer dan dartele geest van ‘DREEJKLEZOEW’, de even geliefde als verguisde mythische Twentse clown die al sinds de ontdekking van de hemel door de Nedersaksische geschiedenis dendert als Herman Finkers on speed. ‘DREEJKLEZOEW’ is een politiek incorrecte hork, een mensonvriendelijke sater, de Kaffer der Lage Landen, een duivelskind. Een buitengewoon onfatsoenlijk mens.

Recensies:
– ‘Hij kietelt met het nodige prikkeldraad en zijn ruwheid polijst hij met zeven goede en grappige liedjes.’ – Cabaret.nl
– ‘Manuel (52) behoort tot het uitstervende ras van kleinkunstenaars dat nog geëngageerd cabaret maakt.’ – AD
– ‘Hoogtepunt in Dreejklezoew is een lied waarin Manuel op lethargische toon de spot drijft met het gebrek aan bereidheid om te vechten voor idealen en zo ook zijn eigen cynische houding op de hak neemt: ‘Sterven voor de vrede, ’k heb er geen wekker voor gezet/ Ik ben lui in m’n verzet.’ – NRC

Entree: € 18,55 inclusief (pauze)drankje. Exclusief € 3,50 servicekosten per boeking.

Zaterdag 2 maart 2019, 20:00 uur
Paul de Munnik – Goed jaar

Na zijn alom geprezen solodebuut ‘Nieuw’ komt Paul de Munnik met zijn tweede soloprogramma ‘Goed Jaar’. Aan de hand van de nummers van zijn gelijknamige tweede soloalbum loopt hij verder op het pad dat hij met ‘Nieuw’ is ingeslagen. Intiem, verhalend en vooral muzikaal theater. Deze voorstelling speelt Paul samen met een van Neerlands beste gitaristen, Wouter Planteijdt, dus u kunt er zeker van zijn dat u muzikaal niets te kort komt.

Entree: € 24,20 inclusief (pauze)drankje. Exclusief € 3,50 servicekosten per boeking.

Kaarten zijn altijd te bestellen via www.schouwburglochem.nl of van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur telefonisch (0573 250 051) bij de kassa.