Schoolvakanties begonnen

0
(foto: pixabay.com)

LOCHEM – De schoolvakanties zijn vandaag (8/7) begonnen in de regio midden, waar Gelderland en dus ook Lochem onder valt. De vakantie begint voor zowel het basis- als het voortgezet onderwijs.

De komende twee vrijdagen luidt de bel voor de laatste keer dit schooljaar voor respectievelijk de regio’s noord en zuid. De leerlingen uit de regio midden worden op maandag 22 augustus weer terug verwacht op school.

Steeds minder vakantie op de bonnefooi

Bonnefooi
Het CBS bracht juist nu cijfers naar buiten over het vakantiegedrag van de Nederlander. Opvallend is dat steeds minder mensen op de bonnefooi op vakantie gaan. De meesten regelen hun vakantie graag van te voren. Dat doen ze zelf of via een (online-)reisbureau.

Frankrijk nummer 1
Frankrijk is het populairste land onder Nederlandse toeristen, gevolgd de Duitsland en Spanje. Bijna 20 procent van de landgenoten die een lange vakantie in het buitenland doorbrengen doet dit in Frankrijk. Dat zijn 1,8 miljoen mensen. De Duitsers krijgen 1,3 Holländer over de vloer en Spanje ontvangt 1,1 miljoen zonaanbidders.

Besteding
Het CBS berekende dat de Nederlander gemiddeld 831 euro per persoon uitgeven aan een lange vakantie in het buitenland. In 2015 brachten we zo 8 miljard naar het buitenland. Daarbij zijn korte vakantie, zoals stedentrips, niet meegerekend.

In de zomer van 2015 gingen 11,7 miljoen Nederlanders op reis. In totaal maakten ze 21,7 miljoen reizen. Daarvan gingen 8,6 miljoen mensen voor een langere vakantie naar het buitenland.