ScheidingsDesk Achterhoek: alles geregeld op één plek

1
Erik Langermans (l) en Bert de Regt van de ScheidingsDesk Achterhoek (foto: LochemsNieuws)

(Verscheen ook in de Berkelbode)
LOCHEM – Een scheiding gaat vaak gepaard met veel emoties en helaas ook nogal eens met onenigheid tussen de partners. Zij willen het graag zo snel mogelijk achter de rug brengen zodat ze een nieuwe start kunnen maken. Een allesomvattende overeenkomst waar beide partijen zich in kunnen vinden is de mooiste oplossing. Daar kun je wel wat hulp bij gebruiken. Die hulp wordt vanaf nu geboden de ScheidingsDesk Achterhoek.

Het initiatief is van Erik Langermans en Bert de Regt. Beide namen zijn voor veel Lochemers niet onbekend. Ooit werkten ze samen vanuit het pand Celebes op de hoek van de Nieuwstad en Albert Hahnweg. Erik Langermans leidt nu de Regiobank Lochem, HypotheekDesk, MakelaardijDesk en VerzekeringenDesk. Mr. drs. Bert de Regt opereert vanuit Apeldoorn met zijn Family Office en treedt onder meer op als mediator, financieel coach, bemiddelaar, bewindvoerder en seniorenadviseur. Ook helpt hij mensen bij het voorbereiden en afhandelen van nalatenschappen.

Geen dure advocaat

Erik Langermans vertelt: “We krijgen te maken met mensen die gaan scheiden en zich bij ons melden met een voor veel geld door een advocaat opgesteld convenant. Een advocaat houdt zich lang niet altijd bezig met de vraag of dat wat wordt vastgelegd financieel ook haalbaar is voor de partners. Het advies om beiden een nieuwe hypotheek af te sluiten blijkt bijvoorbeeld heel vaak niet haalbaar.”

Dit soort voorbeelden waren aanleiding om de handen ineen te slaan en te starten met de ScheidingsDesk Achterhoek. Bert de Regt kent de juridische (on)mogelijkheden en is ook financieel onderlegd. En Erik Langermans en zijn team zijn goed met de praktische kant van de zaak, zoals hypotheken en andere financiële producten. “We werken met een stappenplan. Als we die doorlopen is alles geregeld. En dat vaak voor een veel lager bedrag dan  van een advocaat”, zegt Langermans.

Stappenplan

Via zo’n stappenplan komen alle facetten aan de orde, zodat niets wordt vergeten. Dus, hoewel de persoonlijke omstandigheden altijd uniek zijn, geeft zo’n vaste marsroute zekerheid en weten de partners zeker dat ze aan het einde van de rit ook helemaal klaar zijn en verder kunnen. “De dienstverlening staat bij alles wat wij doen voorop. Wij werken met vaste tarieven op alle terreinen waarop we actief zijn. Dat doen we altijd al. Bij hypotheken is dit nu wettelijk verplicht maar we doen het ook bij verzekeringen. Als we mensen via de ScheidingsDesk Achterhoek kunnen ontzorgen en ze worden een tevreden relatie bij ons is dat de winst die we boeken”, zo legt Erik Langermans uit.

Kinderen

Bert de Regt zegt: “Ik vraag nooit waarom mensen uit elkaar gaan. Dat soort details hoef ik niet te weten. Scheiden is feitelijk niets meer of minder dan het ontbinden van een overeenkomst en de start van een nieuw begin voor beiden. Dat is bij een huwelijk niet anders dan bij een bedrijf.” Dat wil niet zeggen dat hij voor een kille aanpak is. “Integendeel! Zeker als er kinderen in het geding zijn lopen de emoties vaak hoog op. Ik vind het belangrijk dat zij niet de dupe worden. De kinderen zijn vaak nog jong. Ik wijs de partners er steeds op dat hun kinderen ervoor zorgen dat ze elkaar nog vaak zullen tegenkomen. Van de musical van groep 8 tot andere belangrijke gebeurtenissen in het leven; ze willen papa en mama er altijd graag bij hebben. Ik hamer er dus op dat vrede voor iedereen voordelig is, juist ook voor de toekomst”, aldus De Regt.

Vertrouwen

Hij vervolgt: “Vertrouwen is voor mij een belangrijk uitgangspunt. En de dingen die ik doe moet ik vooral leuk vinden en doe ik met passie. Veel geld verdienen is geen motief. Als zich een bijstandsmoeder met problemen bij mij meldt, weet ik bij voorbaat dat ik daar niets aan kan verdienen. Maar ik zit zo in elkaar dat ik dan al gauw denk: ‘Ook haar wil ik helpen, want het zal wel geen toeval zijn dat zij op mijn pad komt.’.”

Snel schakelen

De ScheidingsDesk Achterhoek is vooral een uitkomst voor mensen die uit elkaar willen gaan en die een eigen woning of een bedrijf hebben. Tijdens een eerste gesprek met Bert de Regt worden de omstandigheden en de wensen van de partners in kaart gebracht. Dan wordt ook meteen al naar de grote lijnen van de financiële situatie gekeken. Daarna wordt snel geschakeld met de financiële experts van Erik Langermans. Dat houdt de vaart erin en daarom komt er snel een antwoord op vragen als ‘zijn onze wensen haalbaar en betaalbaar’.

Kort na de zomervakantie is altijd een piek te zien in het aantal echtscheidingen. Dit jaar is dit nog eens versterkt door de coronacrisis en het thuiswerken dat hierbij komt kijken.

Contactgegevens:

ScheidingsDesk Achterhoek
Nieuwstad 7
7241 DL Lochem
info@scheidingsdeskachterhoek.nl
0573-255401

Website: scheidingsdeskachterhoek.nl

1 REACTIE

  1. Wel bijzonder dat men een bedrijf start en zich profileert door advocaten onderuit te trappen. You get what you pay for.

Comments are closed.