Repar Lichtenvoorde treedt in voetsporen van Borgonjen Lochem

0
Martin & Magda Borgonjen kregen op hun laatste werkdag bezoek van burgemeester Sebastiaan van 't Erve (eigen foto)

LOCHEM/LICHTENVOORDE – Goed nieuws voor iedereen in de regio die graag met de naaimachine werkt. Afgelopen weekend sloot naaimachinespecialist Borgonjen aan de Nieuwstad in Lochem na 50 jaar definitief de deuren. Martin en Magda Borgonjen werkten al samen met Albert en Judith van Repar Lichtenvoorde. Daar kunnen de vele klanten van Borgonjen in onder meer Lochem, Vorden, Ruurlo, Borculo, Warnsveld en Zutphen voortaan terecht. Voor reparaties, nieuwe machines en kleinvak-artikelen. In Lochem en Warnsveld blijft een haal- en brengpunt voor reparaties.

Repar is gevestigd aan de Van Heijdenstraat 16 in Lichtenvoorde. Klanten worden ook bediend via de webwinkel www.naaimachinewinkel.nl. Albert heeft jarenlang ervaring in het naaimachinevak. In 2015 liep hij al eens binnen bij Borgonjen. “Ik liet toen weten dat ik graag reparaties wilde overnemen als dat nodig was.” Dat aanbod kwam van pas toen Martin en Magda Borgonjen beide enige tijd waren uitgeschakeld door een medische ingreep.

Reparatie en verkoop

Het contact bleef en nu Borgonjen stopt ligt het dan ook voor de hand om de klanten met een gerust hart te verwijzen naar Repar. “Daar hebben geen enkele aarzeling bij”, aldus Martin Borgonjen. “Wij hebben een kleine maar knusse zaak waar kwaliteit en eerlijkheid voorop staan”, aldus Judith Kasten. Reparatie van alle merken is mogelijk. En Repar verkoopt de bekende merken als Pfaff, Bernina, Brothers, Husqvarna en Singer.

De zaak in Lichtenvoorde richtte zich tot nu toe vooral op het zuiden en oosten van de Achterhoek maar wil daar het noordwestelijk deel graag aan toevoegen. “Reparatie van naaimachines is vakwerk. Ik heb de kennis in huis en laat me bij nieuwe modellen altijd bijscholen door de fabrikant als dat nodig is”, aldus Albert.

lees verder onder de foto…

Albert en Judith (2e en 4e van links) van Repar Lichtenvoorde nemen de serviceverlening over van Magda en Martin Borgonjen (foto: LochemsNieuws)

Haal- en brengpunten

Vanaf nu kunnen klanten uit de regio, die niet naar Lichtenvoorde kunnen of willen komen, terecht bij afhaal- en brengpunten in Lochem en Warnsveld. In Lochem is dat de brei- en hobbywinkel Kreamee aan de Walderstraat 7. In Warnsveld gaat het om Pieterse Handwerken aan de Rijksstraatweg 41. In principe worden beide locatie eens per week bezocht. Na een eerste controle wordt contact gezocht met de klant over wat er moet gebeuren en wat de kosten zijn.

Dank aan klanten

Afgelopen zaterdag sloten Martin (80) en Magda Borgonjen (75) voor de laatste keer in 50 jaar de winkeldeur aan de Nieuwstad. Hun pand gaat deel uitmaken van een nieuwbouwproject. Ze zijn blij met het idee dat hun klanten bij Repar terecht kunnen. “We zijn onze klanten veel dank verschuldigd voor hun vertrouwen in de afgelopen 50 jaar’, zo zegt Martin.

Op de laatste dag kwam burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve ook gepaste eer bewijzen via een bezoek en een gesprek.

Repar Lichtenvoorde
Van Heijdenstraat 16
7131 CB Lichtenvoorde
Telefoon: 0544-353132
www.reparnaaimachines.nl
www.NaaiachineWinkel.nl