Radio573 zoekt vrijwilligers voor herstart

0
Radio573

LOCHEM – Radio573, de internetzender die opereert vanuit ‘t Stadshuus in Lochem, start een nieuw media-platform voor iedereen in de gemeente Lochem en omgeving. Er wordt gewerkt aan nieuws- en infotainment-platform, samen met weekblad Extra Nieuws en de nieuwssite LochemsNieuws. Hiervoor worden enthousiaste, gedreven mensen gezocht.

Disciplines
Redactie, productie en presentatie zijn slechts enkele disciplines waarvoor Radio573 mensen zoekt. Ervaring is geen must want voor begeleiding door doorgewinterde mediamakers en journalisten wordt gezorgd. Tijd, doorzettingsvermogen en plezier is wat wordt gevraagd.

Geboden wordt volgens een persbericht van Radio573: ‘geen salaris, geen bonus en de enige graaicultuur bij ons is uit de snoeppot.’ De zender is zeker ook op zoek naar vrouwelijke en jonge medewerkers.

Kernen
Voor nieuwe vrijwilligers is werk aan de winkel voor online- en offline-content, audio en video. Radio573 en partners willen nieuws cultuur en entertainment bieden voor jong en oud. Het accent ligt op nieuws uit de kernen van de gemeente Lochem maar de internetzender is uiteraard over de hele wereld te ontvangen.

Belangstellenden kunnen mailtje sturen naar: info@radio573.nl  

Doorstart
Radio 573 startte in februari van dit jaar maar maakte al snel daarna pas op plaats bij gebrek aan een gedegen plan. Dat ligt er nu wel bijna en er is een nieuw bestuur van 7 personen gevormd. Het is de bedoeling op 1 september te beginnen met een vaste programmering. Tot die tijd is op de zender 24 uur per dag muziek te horen, behoudens enkele testuitzendingen.