Raadslid Arjan Boeijink van Gemeentebelangen vertrekt

0
Arjan Boeijink tijdens zijn installatie als raadslid (archieffoto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Raadslid Arjan Boeijink van Gemeentebelangen verlaat op 8 februari de Lochemse gemeenteraad. Hij is verhuisd naar de gemeente Zutphen en anders dan bij een wethouder moet een raadslid altijd in de gemeente wonen waar hij of zij volksvertegenwoordiger is.

Boeijink kwam drie jaar geleden in de raad en maakt sindsdien deel uit van de grootste fractie. Fractievoorzitter Marja Eggink van Gemeentebelangen zegt: ”In 2018 werd
Arjan als raadslid gekozen. Als fractie en bestuur vinden wij het jammer dat hij en zijn familie onze gemeente gaan verlaten. Uiteraard respecteren wij hun besluit. We zijn Arjan veel dank verschuldigd voor zijn inzet en het werk dat hij voor Gemeentebelangen heeft gedaan.”

Dankbaar

Op maandag 8 februari zit Boeijink voor het laatst in zijn raadszetel. Tijdens de dan gehouden politieke avond neemt het afscheid. Zelf zegt hij, terugkijkend: “De partij Gemeentebelangen Lochem, zowel de leden, als het bestuur en fractie, ben ik dankbaar voor het vertrouwen dat ik op de kieslijst ben komen te staan. Mede dankzij de kiezers die op GB hebben gestemd heb ik plaats kunnen nemen in de gemeenteraad van Lochem.” De samenwerking met het college, andere fracties en de medewerkers van de ambtelijke organisatie beschouwt Arjan Boeijink als zeer waardevol en als een prettige ervaring.

Inwoners

Tenslotte laat het scheidende raadslid weten: ”De contacten met de inwoners van de gemeente en de vele organisaties heb ik eveneens als zeer prettig ervaren. Dank daarvoor. Hierdoor kijk ik met veel plezier terug op de mooie functie die ik heb mogen vervullen, namelijk die van volksvertegenwoordiger.”

Opvolging

Volgens de te volgen procedure zal later de opvolging van Arjan Boeijink bekend worden gemaakt. Kijkend naar de kandidatenlijst van GB bij de vorige verkiezingen blijkt dat Jan Willem Boon uit Lochem de volgende op die lijst is. Boven hem stond Jan Wesseldijk uit Laren maar hij nam een paar maanden geleden de zetel over van Annie Visschers-Markerink die om gezondheidsredenen terugtrad.

Eerder deze week maakte GB-wethouder Bert Groot Wesseldijk bekend dat hij per 1 maart vertrekt om interim-directeur te worden bij Tribuut. Als zijn vervanger uit de raadsfractie moet komen, ontstaat er opnieuw een vacature. Mogelijk komt dan zelfs de nummer 10 van de kieslijst van de vorige verkiezingen in beeld. Dat is Roanne Ligtenberg. Voor de wethouderspost kan echter ook iemand van buiten de fractie worden gekozen.