PlusOV komt in plaats van Regiotaxi

0
(Bron: PlusOV.nl)

LOCHEM – Per 1 januari 2017 neemt PlusOV het regiotaxivervoer over in de regio stedendriehoek. Vanaf dat moment regelt de vervoerscentrale het vervoer voor inwoners die door een beperking niet met het gewone openbaar vervoer kunnen reizen. Volgens de gemeente Lochem zal er voor de klanten in de 9 betrokken gemeenten niet veel veranderen.

Directeur Andreas Noordam van PlusOV: ,,In augustus zijn we gestart met het leerlingenvervoer in Apeldoorn. Daar hebben we veel van geleerd en onze organisatie is goed voorbereid op de overname van het regiotaxivervoer.”

Bezitters van een pasje voor de Regiotaxi hebben eerder al een brief ontvangen. Daarin werden ze onder meer verzocht een pasfoto op te sturen. In december krijgen zij de nieuwe PlusOV-vervoerspas toegestuurd. Ze ontvangen dan tevens informatie over de werkwijze van de nieuwe vervoerder.

PlusOV is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Lochem, Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Hattem, Heerde, Voorst en Zutphen. Ruim 15.000 inwoners kunnen met ingang van volgend jaar gebruik maken van dit vervoer.

Meer informatie over PlusOV is te vinden op www.plusov.nl.