Persfotograaf leent scooter aan brandweer en redt leven drenkeling

0
Brandweermensen leiden de onderkoelde man naar de ambulance (foto: 112 Oost Gelderland)

(dit bericht is afkomstig van onze mediapartner LokaalGelderland.nl)
ALMEN/LOCHEM – Persfotograaf Jaimy Buunk uit Vorden is niet alleen bij 112-meldingen om er verslag van te doen. Ook helpt hij de hulpdiensten waar het kan. Zo ook dinsdag aan de Dochterenseweg bij Almen. Toen leende hij zijn scooter uit aan de brandweer, die een oudere man uit het ijskoude water van de Berkel moest redden. 

Dinsdagmiddag was een man, tijdens het uitlaten van zijn hond, in de Berkel terecht gekomen. Omdat de hulpdiensten hem in eerste instantie niet met een ander voertuig konden bereiken, zouden ze een flink stuk moeten lopen. Buunk – die als zo vaak al snel ter plaatse was – besloot zijn scooter uit te lenen.

De vrouw van het slachtoffer is heel blij met de actie. ,,Hij heeft het leven van mijn man gered”, zo vindt ze. Jaimy Buunk deed op Facebook verslag van het telefoontje (zie screenshot hieronder). Hij kreeg onder meer te horen dat de lichaamstemperatuur van de man nog maar 32 graden was toen hij uit het water was gevist.

Dankbaar

De vrouw zocht contact met de redactie van LokaalGelderland, om zo in contact te komen met Buunk zelf. De fotograaf laat weten het vanzelfsprekend te vinden om zoiets te doen. Maar toch was hij blij verrast met het telefoontje.

De man maakt het inmiddels goed.

De Facebookpost van Buunk over het verhaal…