‘Parkeerdruk Gorssel niet toegenomen door museum MORE’

0
Museum MORE in Gorssel (links). (foto: LochemsNieuws)

GORSSEL – De komst van publieksmagneet museum MORE naar Gorssel heeft niet gezorgd voor extra parkeerdruk in het centrum van Gorssel. De uitbreiding van het aantal openbare parkeerplaatsen met 73 is volgens het college van Lochem voldoende gebleken.

Metingen
Er zijn afgelopen voorjaar metingen gehouden die zijn vergeleken met metingen van een jaar eerder op exact dezelfde data en tijdstippen. De bezettingsgraad van de openbare parkeerplekken in het dorp week dit jaar nauwelijks af van 2015. Alleen de zaterdagmiddag is een kleine toename van 6 á 7% te zien.

 

Bezetting
Op dinsdag- en zaterdagmiddag zijn de parkeerplaatsen bij het museum voor 80 procent bezet. Dit geldt voor de plaatsen aan de zijde van de Hoofdstraat. Bij de parkeerplaats aan de Joppelaan zijn op die momenten nog voldoende plaatsen vrij, zo blijkt uit de metingen. In de rest van het centrum ontstaat volgens het college geen extra parkeerdruk omdat de plaatsen bij het museum vol zijn.

Dorpsraad
De uitkomsten zijn besproken met de dorpsraad Gorssel. Ook van die kant werd aangegeven dat de parkeerdruk te overzien is maar dat er rond Den Oldenhof af en toe problemen ontstaan. Dat is vooral lastig voor minder mobiele mensen die de (para-)medische voorzieningen in het Den Oldenhof bezoeken.

Voorstellen
De dorpsraad stelt voor dat er op werkdagen een parkeerplek wordt gereserveerd voor een arts. Een ander voorstel is het plaatsen van een tekst onder het huidige P-bord bij de entree van de voorziening. Die zou moeten luiden: ‘Uitsluitend parkeren bezoekers Den Oldenhof (ma-vr)’. Tenslotte wordt in overweging gegeven het P-bord bij de oprit dichterbij het pand te plaatsen, met de genoemde tekst eronder.

Gehoor
Ondanks het feit dat het college naar aanleiding van de metingen geen aanleiding ziet om extra maatregelen te nemen, wordt voorgesteld wel gehoor te geven aan de wensen van de dorpsraad. De gemeenteraad is hiervan via een memo op de hoogte gesteld.