Overlast door wegwerkzaamheden in de regio

0

LOCHEM/RUURLO – De komende weken moeten weggebruikers rekening houden met overlast door wegwerkzaamheden op de N319 van Zutphen, via Vorden en Ruurlo naar Groenlo. Van 24 augustus tot en met 11 september is de hoofdrijbaan tussen Ruurlo en Groenlo geheel afgesloten. Dezelfde weg is tussen Zutphen en Ruurlo meerdere weekenden afgesloten voor groot onderhoud.

Ruurlo-Groenlo

Tussen Ruurlo en Groenlo is de afgelopen tijd de parallelweg al geheel vernieuwd. Binnenkorrt is de hoofdrijbaan aan de beurt. De provincie Gelderland vervangt dan op diverse weggedeelten het asfalt. Ook wordt de brug over de Meibeek vervangen. Bij de kruising met de Veldpapendijk, vlakbij Groenlo, wordt het voorsorteervak vervangen door een middengeleider.

Provincie Gelderland leidt verkeer om via de provinciale wegen N315 en N18. Zie kaartje hieronder. Bestemmingsverkeer en nooddiensten kunnen over de parallelweg.

lees verder onder de afbeelding…

De voorgestelde omleidingsroute tijdens de afsluiting van de N319 tussen Ruurlo en Groenlo (bron: provincie Gelderland)

Fietsers

Van 10 tot en met 28 augustus 2020 is provincie Gelderland bezig met het plaatsen van grasbetonblokken aan de zijkanten van de parallelweg. Fietsers krijgen ter plekke aanwijzingen. Na 28 augustus is er geen hinder meer voor fietsers.

Meer informatie over deze werkzaamheden staat op: https://www.gelderland.nl/N319-Ruurlo-Groenlo

Zutphen-Ruurlo

Op het traject Zutphen-Ruurlo wordt tussen 24 augustus en 11 september gewerkt aan het fietspad. Dat krijgt een nieuwe asfaltlaag en er vinden onderhoudswerkzaamheden plaats aan de brug over de Baakse Beek. Tussen de Schuttestraat en de kruising Banenkamp moeten fietsers rekening houden met korte omleidingen, deze worden door middel van borden aangegeven. Het verkeer op de hoofdrijbaan van de N319 ondervindt hiervan geen hinder.

Op het moment dat de middengeleider bij de Enkweg/Groeneweg in Vorden wordt aangepast blijft er 1 rijbaan open voor het gemotoriseerd verkeer. Ook worden de inritten en het asfalt van de parallelweg in de kern van Kranenburg vervangen. Verkeer ondervindt hiervan echter nauwelijks hinder.

Weekendafsluiting N319 vanaf vrijdagavond 11 september 2020

De rijbanen tussen de rotonde N315/N319 (Zelhemseweg) en rotonde N319 Slootsdijk/Wissink bij Ruurlo krijgen nieuw asfalt. De N319 is daarom afgesloten vanaf vrijdagavond 11 september 20.00 uur tot en met maandagochtend 14 september 05.00 uur. Het gemotoriseerd verkeerd wordt omgeleid via de omliggende provinciale wegen. Fietsers ondervinden hiervan nauwelijks hinder.

Weekendafsluiting N319 vanaf vrijdagavond 18 september 2020

De rotonde N319 Slootsdijk/Wissink en de rijbaan vanaf die rotonde tot de rotonde N319 Groenloseweg worden voorzien van nieuw asfalt. De N319 is daarom afgesloten vanaf vrijdagavond 18 september 20.00 uur en maandagochtend 21 september 2020 05.00 uur. Het gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de omliggende provinciale wegen. Ook hier ondervinden fietsers nauwelijks  hinder.

Meer informatie over de werkzaamheden staat op https://www.gelderland.nl/N319-Ruurlo-Groenlo.

Actuele afsluitingen en omleidingsroutes staan op www.bereikbaargelderland.nl.