Home Lifestyle Cultuur Ouderenkoor gezocht voor schouwburgvoorstelling Hendrik Groen

Ouderenkoor gezocht voor schouwburgvoorstelling Hendrik Groen

0
Hendrik Groen (copyright Victor Meijer / via PR Schouwburg Lochem)

LOCHEM – In het nieuwe schouwburgseizoen dat komend najaar begint staat de voorstelling ‘Hendrik Groen – Zolang er leven is’ op het programma van de Schouwburg Lochem. Producent Bos Theaterproducties zoekt een ouderenkoor uit de regio dat een bijdrage wil leveren aan de voorstelling.

Na het succes van de vorige voorstelling ‘Hendrik Groen – Pogingen iets van het leven te maken’ keren Beau Schneider, Mike Weerts en Cynthia Abma terug naar het theater in een nieuwe voorstelling gebaseerd op het tweede boek. De producent is op zoek naar een ouderenkoor die meespeelt en zingt in deze voorstelling op dinsdag 17 december in Schouwburg Lochem.

Levenslustig

In ‘Hendrik Groen – Zolang er leven is’ beleven Hendrik Groen (Beau Schneider) en zijn
vrienden van de Omanido-club (oftewel de Oud maar niet dood-club) nieuw avonturen. Een
levenslustig verhaal over ouder worden en alles wat daarbij komt kijken, van prille
erliefdheid tot nietsontziende aftakeling.

Jonge acteurs

De cast bestaat nagenoeg uit dezelfde jonge acteurs als bij de vorige Hendrik Groen-voorstelling. Omdat er, zoals regisseur Gijs de Lange het zegt, ‘er in iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit’. Het repertoire wordt op dit moment nog samengesteld door De Lange en schrijver Léon van der Sanden.

Zelf instuderen

Het is de bedoeling dat het koor de nummers zelf instudeert met hun eigen dirigent. Op de avond is er voorafgaande aan de voorstelling nog een laatste repetitie. Gezocht wordt een koor (mannen en vrouwen) met koorleden van boven de 65 jaar en zonder
podiumangst.

Aanmelden

Bij interesse kan een e-mail worden gestuurd naar hendrikgroen@bostheaterproducties.nl
De selectie vindt deze zomer plaats. Meer informatie is te vinden op: www.hendrikgroentheater.nl

De voorstelling is gebaseerd op ‘Zolang er leven is – Het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar’ van Hendrik Groen. Uitgave: Hendrik Groen en Meulenhoff Boekerij bv, Amsterdam