Ouderen in Eefde gaan ‘Oerend Hart’

0

EEFDE – Eefde wordt vanaf 24 september de eerste ‘Oerend Hart-oase’ in de regio. Dit project van de Stichting Fit-ART trekt van dorp tot dorp om samen met ouderen echt muziek-theaterproducties op te zetten. Doel is ouderen actief, fanatiek, blij en minder eenzaam te maken. Elk project duurt zo’n 5 maanden.

Thuiswonenden
Oerend Hart richt zich ook op thuiswonende ouderen. Het is de bedoeling dat de deelnemende ouderen in 5 maanden intensief samen met professionele kunstenaars en vrijwilligers een muziek-theaterproductie maken. Het kan gaan om theater, maar ook om een musical of zelfs een film.

Creatief proces
Ouderen denken én doen zelf mee in het creatieve proces: als lid van het Oerend Hart-kernteam én als spelers in de muziek- en theatergroep. Of zij werken achter de schermen en bedenken en bouwen met elkaar de decors, maken foto’s en films én gaan de boer op om pr te maken. Bij de eindvoorstelling zijn zij uiteindelijk allemaal de stralende sterren!Logo Oerend Hart

Steun
Fit-ART krijgt voor dit project financiële steun van landelijke fondsen. Daarnaast zijn de initiatiefnemers steeds op zoek naar extra financiële middelen, betrokkenheid en praktische ondersteuning. Wie is kan betekenen kan terecht op de website van Fit-ART (zie link hieronder)

Videoclip
Samen met het Spijkerkoor uit Eefde werd eerder een Oerend Hart-proef gedaan. Met kinderkoor de Bloemies en de band van Appie en Rob (Daalmeijer en Van den Elskamp) werd het nummer “Hart van Goud” (van Neil Young) ingestudeerd en werd een videoclip gemaakt (zie hieronder).

Voor meer informatie: www.fitart.nl of Facebook.

Bekijk hier de videoclip van ‘Hart van Goud’:

Promoclip ‘Oerend Hart’

Samen met het Spijkerkoor, kinderkoor de Bloemies en de band van Appie en Rob heeft het Oerend Hart-team (Tineke, Anita, Wolfram en Jorn) een prachtige video…