Oude caravan nu hip clubhuis wielerclub De Paaschberg

0
Het mobiele clubhuis van De Paaschberg, met vlnr Herman Postel, Henk Marsman, Berry Holtslag (Holiday Sport) en Jeroen Vermeer(Ontwerpstudio Vermeer) (eigen foto)

LOCHEM – De Lochemse Wielerclub De Paaschberg heeft een caravan van 42 jaar oud omgetoverd tot een hip clubhuis op wielen. In het eerste weekend van maart is het voertuig te bewonderen op de beurs Bike Motion Benelux in de Utrechtse Jaarbeurs. De club hoopt daar bezoekers warm te maken voor het fietsen in de Achterhoek.

De caravan wordt verder hoofdzakelijk gebruikt bij clubactiviteiten in Lochem en omgeving. De Paaschberg denkt daarbij aan de dikke-bandenrace in het centrum van Lochem of andere wielerevenementen. Heel populair is bijvoorbeeld de Strade Bianche Achterhoek.

De caravan kan dienen als bevoorradingspost, als kleedruimte of minikantine. Ook bij het vervoer van fietsen of gereedschap komt het mobiele clubhuis van pas.

Sponsoring

De caravan kon worden aangeschaft dankzij sponsoring van het Lochemse bedrijf Holiday Sport. De Paaschberg-leden Herman Postel en Henk Marsman staken hun handen uit de mouwen bij het renoveren van het oude voertuig. Het fraaie uiterlijk werd bedacht en aangebracht door ontwerper Jeroen Vermeer en wrapper Jos Oonk.