Oud-Lochemer verhuurt huizen aan Songfestivalgangers

0
Oud-Lochemer Michiel de Vos verhuurt in Rotterdam huizen aan bezoekers van het Songfestival (eigen foto)

ROTTERDAM/LOCHEM – Het songfestival zorgt ervoor dat de vraag naar een onderkomen in de regio Rotterdam enorm groot is. Hotels zitten vol en zijn peperduur. Het alternatief voor bezoekers is een onderkomen in particuliere woningen. Oud-Lochemer Michiel de Vos (28) speelt daar met zijn bedrijf rhBnB (Rotterdam Host BnB) op in door een schakel te vormen tussen vraag en aanbod.

Michiel de Vos, zoon van een Lochemse huisarts, vertrok van Lochem naar Rotterdam om te gaan studeren aan de Hogeschool voor Economische Studies (HES). Rotterdam Host BnB is hem min of meer ‘overkomen’, zo vindt hij zelf. Hij had vrienden die hun woning verhuurden als ze op vakantie gingen. Daarbij liepen ze tegen allerlei problemen aan. Omdat ze zelf niet in de buurt waren, konden ze weinig doen als de tijdelijke huurder problemen ondervond.

Ontstaan

De Vos zegt: “Ik ben begonnen met één vriend uit de brand te helpen, en voordat ik het wist had ik er nog wat huizen bij waar ik de zaken regelde. Dit beviel me zo goed dat ik hiermee verder wilde. Ik ben een betrouwbaar en servicegericht team om mij heen gaan verzamelen en zo is de Rotterdam Host BnB ontstaan.”

Het bedrijf haalt de verhuurder een berg werk uit handen. Je huis verhuren klinkt makkelijk maar daar komt in de praktijk toch veel bij kijken. De sleuteloverdracht bijvoorbeeld. Wie krijg je over de vloer? En wie doet de eindschoonmaak? Het idee achter Rotterdam Host BnB is dat je nauwelijks merkt dat er tijdelijk iemand anders in je huis heeft gewoond.

Songfestival

Met het Songfestival op komst liggen er kansen voor verhuurders en dus voor Michiel de Vos en zijn team. Via flyers proberen ze potentiële verhuurders te bereiken. Wie zich meldt hoeft zelf niet veel meer te doen. Er wordt geadverteerd met goede foto’s van de woning, om huurders te interesseren. Ook de wettelijke regels worden in de gaten gehouden.

Prijzen

Dik twintig huizen kwamen al beschikbaar voor de periode rond het Songfestival. En daarvan zijn er nog een aantal beschikbaar. Ondanks de te verwachten drukte valt de voorspelde run op logies in de regio Rotterdam tot nu toe mee, zo laat De Vos weten.

Hoewel er (hele luxe) woningen voor meer dan 1000 euro per nacht worden aangeboden, zijn er ook mogelijkheden waarbij de huurders rekening moeten houden met 100 euro per persoon per nacht, op basis van vier personen. De verhuurder draagt een fee af aan Rotterdam Host BnB. Deze is gebaseerd op het gewenste serviceniveau.

Band met Lochem

Michiel de Vos haalde zijn havo-diploma op het Staring college Lochem. Hij zegt: “Tot mijn 16e of 17e heb ik een leuke tijd gehad in Lochem. Ik vertrok naar Rotterdam om te studeren, maar ik was ook wel opzoek naar wat actie en anonimiteit. Ik heb goede herinneringen aan de voetbalvereniging Sportclub Lochem. Hier heb ik het jaren erg naar mijn zin gehad.”

Tijdens verjaardagen van familie en tijdens feestdagen is hij nog regelmatig in Lochem te vinden. “Het voelt dan goed om weer terug te zijn. Het is er lekker rustig en ik vind het altijd leuk om mijn Lochemse vrienden weer op te zoeken. Toch begin ik Rotterdam dan na een paar dagen wel weer te missen”, zo klinkt het.

Meer informatie op de website van Rotterdam Host BnB.