Openluchttheater viert 80e verjaardag met Racoon, Edwin Evers, Dutch Eagles en meer

0
Racoon tijdens het concert in het Openluchttheater in 2016 (foto: Niek Hidding)

LOCHEM – Het Lochemse Openluchttheater wordt 80 jaar. Dat wordt gevierd met een aantal grote namen en de bekende vaste ingrediënten. De Edwin Evers Band, Racoon en de Dutch Eagles zijn de eerste namen die bekend zijn gemaakt. Verder komt er een festival ter ere van jubileum en met bands die ‘iets hebben’ met de historie van het theater. Met een knipoog naar het voormalige Windstreken Festival.

Een overzicht van namen en data staat onderaan dit bericht

Edwin Evers Band
De Edwin Evers Band is vastgelegd voor zaterdag 26 mei. De band van de 12-koppige band rond de bekende Radio-538-dj (zang en drums) staat erom bekend een feest te kunnen bouwen met voor iedereen herkenbaar repertoire van de jaren ’70 tot anno nu.

Als Evers even als zanger in de spotlight staat neemt Tessa Boomkamp plaats achter de drums. In die hoedanigheid kent Lochem haar al van Normaal en haar de vrouwenband McChicks. Die wisseling werkt andersom overigens ook want de in Borne geboren slagwerkster kan ook uitstekend zingen.

Lees verder onder de video…

Racoon 
Verrassend is de ‘come-back’ van Racoon dat in 2016 ook als eens optrad voor een uitverkocht theater. Wat in het verleden al vaak gebeurde zal ook nu wel weer ten grondslag liggen aan de hernieuwde kennismaking: Muzikanten plegen namelijk verliefd te worden op het openluchttheater. Vanwege de entourage, de akoestiek, en ‘de muur’ van publiek die voor een intiem sfeertjes zorgt.

Lees verder onder de video…

Dutch Eagles
The Dutch Eagles is een Haarlemse coverband geweid aan het repertoire van The Eagles. De band wordt opgericht door bassist/zanger Jaco van der Steen (Veldhuis & Kemper) en drummer Bart Wagemakers. Sinds 2006 bespeelden ze vele theaters, popzalen en festivals. De band staat erom bekend de muziek van The Eagles loepzuiver te kopiëren zonder dat ‘t oubollig wordt.

Lees verder onder de video…

Festival
De datum staat nog niet vast maar vermoedelijk in de zomer wordt tijdens een festival met meerdere bands stilgestaan bij de 80e verjaardag van het openluchttheater, dat op in 1938 werd geopend. Het is de bedoeling dat de optredende artiesten iets hebben met het openluchttheater dat een rijke muziekgeschiedenis kent. Volgens de organisatoren is het een knipoog naar het Windstreken Festival van tussen 2003 en 2014 werd gehouden. Daar speelden zowel bekende namen (Ilse DeLange, De Kast) als vele tribute bands.

Vaste ingrediënten
De vaste onderdelen van het theaterprogramma zijn er ook nog allemaal: de kindervoorstelling, Sunny Sunday, het Openluchtspel en Winter Wonderland. Een filmvoorstelling – die afgelopen najaar moest worden afgelast – krijgt een herkansing op 28 april.

Info
Meer informatie op de website van het Openluchttheater.
De kaartverkoop voor de grotere evenementen start vermoedelijk in maart via dezelfde website.

Programma 2018 (voorlopig)
26 april      Film in het theater (onder voorbehoud)
16 mei       Kindervoorstelling
26 mei       Edwin Evers Band
8 juni        Dutch Eagles
29/30 juni  Openluchtspel
6/7 juli       Openluchtspel
26 aug.     Sunny Sunday
8 sept.      Racoon
15 dec.     WinterWonderland
n.n.b.        Festival 80jaar Openluchtttheater