Normaal 2019 is Bennie, Ferdi, Willem, Timo en Roel

0
Normaal in het Openluchttheater (archieffoto: Henri Bruntink)

LOCHEM – Zoals eerder gemeld geeft Normaal op Hemelvaartsdag (30 mei) 2019 een eenmalig concert in Lochem. Inmiddels is ook de bezetting van de band bekend. De kenners hebben aan de voornamen genoeg. Dat zijn: Bennie, Ferdi, Willem, Timo en Roel.

Voor wie daar niet genoeg aan heeft: Normaal treedt op het tractorpullingterrein aan de Brinkerinkweg/Lochemseweg op met de 3 overgebleven leden van de oude bezetting: Bennie Jolink (zang,gitaar), Ferdi Jolij (gitaar, zang) en Willem Terhorst (bas, zang). Drummer en mede-oprichter Jan Manschot overleed bijna 5 jaar geleden. Verder zijn drummer Timo Kelder en toetsenist Roel Spanjer van de partij.

Lochem
De laatste twee maakten al deel uit van de zogeheten ‘nieuwe bezetting’ van de band toen ze nog jaarlijks in het Openluchttheater speelden. In Lochem klinkt momenteel bij sommigen wat teleurstelling dat de come-back niet ook op die locatie plaats vindt, waar de Normaal in 1975 begon. Gezien de te verwachten grote belangstelling is het Openluchttheater dit keer geen optie. Daar kunnen 2000 bezoekers terecht. Voor het concert de weide van de Stichting Tractorpulling Lochem (STPL) gaan vrijdagochtend om 10.00 uur 17.500 kaarten in de aanbieding.

Van de verwachte namen ontbreekt alleen Jan-Willem Tolkamp die tot en met het afscheid in 2015 een vaste waarde leek. Hij schreef mee aan verschillende nummers uit het repertoire van de band.